?>

SAHRA ECZANESİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Batman'dan giderek deprem bölgesinde sahra eczanesi açan 44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacı Odası, şu ana kadar 3 Milyon TL’lik yardım yaptı.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Depremin başladığı ilk günden itibaren Batman, Siirt ve Muş’taki meslektaşlarıyla bir kriz masası oluşturduklarını belirten 44. Bölge Batman-Siirt-Muş  Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Burada Batman Eczacı Odasında gerek gıda, gerek ilaç ve gerekse barınma noktasında ne ihtiyaç duyuluyorsa, meslektaşlarımızla elbirliğiyle ilk günden itibaren bunun hazırlıklarını yaptık. Depremin ikinci gününde 1 TIR dolusu ilaç, battaniye ve gıda malzemeleri başta olmak üzere insani yardımları hemen bölgeye gönderdik. Adıyaman özelinde oraya yardımları ulaştıran ilk eczacı odası Batman Eczacı Odası’ydı. Ondan sonraki gün ikinci tırı ve bir sonraki gün de üçüncü tırı gönderdik” dedi. 
“HERGÜN 5 ECZACIMIZ GÖREV ALIYOR”
Adıyaman’da kurulan Eğri çayır sahra hastanesinde Batman, Erzurum ve Van Eczacı Odalarıyla birlikte sahra eczanesi kurduklarını belirten Başkan Bayhan, “Batman başta olmak üzere, yurdun dört bir tarafından meslektaşlarımızın gönderdiği ilaçları vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ulaştırdık. Bölgedeki kötü şartlara rağmen meslektaşlarımızla beraber depremzedelerin ilaç ve sağlık konusundaki hizmetleri layıkıyla yapmaya devam ediyoruz.
Bugün depremin 26. Günündeyiz, bu 26 gün içerisinde Batman’dan nöbetleşe her gün 10 eczacımız aktif olarak Adıyaman’a gitmekte ve oradaki eczanelerde görev almaktadır. Batman’daki tüm eczacılarımız, özellikle Muş’taki eczacı arkadaşlarımızla birlikte eksik ürünleri kendi cebimizden alıp Adıyaman’a göndermeyi sağlıyoruz. Sadece Batman'dan deprem bölgesine 44. Bölge Batman-Siirt-Muş  Eczacı Odası olarak 3 Milyon TL'den fazla ilaç katkısı sunduk.
Türkiye geneli 200 milyondan fazla ilaç yardımı oldu.  Deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelerimiz için 20 kişilik bir ekip kurduk.  Adıyaman'daki sahra eczanemizde ki görevimiz önümüzdeki hafta çarşamba günü bitiyor.
Bundan sonra 20 kişilik ekiple deprem bölgesinden ilimize gelen vatandaşlara sağlık alanında elimizden ne gelirse destek vereceğiz. Bu 20 kişilik ekip ilimize gelen vatandaşların evlerini ziyaret ederek neye ihtiyacı varsa tespit edilecek ve bizlerde tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.  
Haftanın Öne Çıkanları

MARDİN’DE ÇAĞRI YÖNLENDİRİCİ PERSONEL ALIMI

2023-03-02 13:35 - BİLİM-TEKNOLOJİ

BATMAN’DA SAĞLAM ALANLAR NERESİ?

2023-02-24 19:04 - GÜNDEM

DEPREM ANINDA DOĞRU SOSYAL MEDYA KULLANIMI NASIL OLMALI?

2023-03-02 15:15 - BİLİM-TEKNOLOJİ

GENÇ ECZACILARDAN DEPREMZEDELERE KREM

2023-02-27 14:09 - SAĞLIK

KART DOLDURMA TELAŞI KALMADI

2023-02-28 15:45 - BİLİM-TEKNOLOJİ

‘SOSYAL MEDYA’ AFETİ VAR!

2023-02-25 15:49 - BİLİM-TEKNOLOJİ

PROVOKATİF PAYLAŞIM SORUŞTURMASI: 140 GÖZALTI

2023-02-25 15:55 - BİLİM-TEKNOLOJİ

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ BAŞLADI

2023-02-28 17:05 - SAĞLIK

TIBBİ GENETİK UZMANI BAŞLADI

2023-03-03 12:40 - SAĞLIK

DOKTOR ZAFER BEKEN HAYATINI KAYBETTİ

2023-02-26 16:32 - YAŞAM

İlgili Haberler

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

15:41 - SAĞLIK

GRİP MEVSİMİ KAPIDA: AŞILAR RAFLARDA

11:33 - SAĞLIK

DÖRT MERKEZDE ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

17:09 - SAĞLIK

HASTANEDEKİ SORUNLAR YERİNDE İNCELENDİ

12:15 - SAĞLIK

BEBEK AKADEMİSİ İLE SAĞLIKLI NESİLLER

12:09 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

İKİ GRUP ARASINDA TAŞLI SOPALI KAVGA

20:19 - ASAYİŞ

DEMİR: BU MÜCADELE BENİM VASİYETİM OLACAK

15:09 - GÜNDEM

ZİRAİ DON FINDIĞI VURDU, KİLOSU BİN 200 TL'YE DAYANDI

16:31 - GÜNDEM

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ BATMAN’DA KUTLANDI

16:08 - YEREL

BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

15:26 - YEREL