?>

BATMAN’DA SAĞLAM ALANLAR NERESİ?

GÜNDEM - 2 yıl önce

6 Şubat tarihinde 11 ili vuran ve büyük yıkıma yol açan iki büyük deprem felaketi sonrası sağlam zemin ve depreme dayanıklı yapılar gündeme geldi.
Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, tarım arazilerinin imara açılması yerine sağlam olan bölgelerde, tarıma elverişsiz yerlerin imara açılması gerektiğini söyledi. Değirmenci “Batman çevresinde deprem sonrası zeminleri sağlam olan bölgeler şunlar; Batıraman çevresi, Recaban köyü, Cegeluye-kuyubaşı TOKİ bölgesi ve Bedia köyleri yerleşim alanların zemini sağlam olup bu yerleşim alanlarına iki katlı villa ve üç katlı tripleks imarı verilmesi gerekir. Tarımsal alanların üzerinde kaçak villa ve hobi bahçelerin yapılarının önüne geçilmesi olacak ve söz konusu bu bölgelerin tarıma elverişsizdir marjinal tarım arazileridir yani tarıma elverişsizdir” dedi. Batman ve çevresinde özellikle Tayyaré bölgesinde iki katlı yeni imarın daha fazla tercih edildiğini ve tarımsal alanların üzerine yapıların devamının önüne geçilmiş olacak özellikle son depremde Batman çevresinde açık olan araziler üzerinde düşük katlı imarlı arsalara talep artışına neden olduğunu söyledi.
“KİRA VE SATIŞLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM”
Değirmenci konuşmasının devamında, “yaşanan deprem sonrası tüm emlakçı meslektaşlarıma çağrım şudur arsa ve Daire fiyatlarını yükselten hem satış hem kira sahiplerinin taleplerini dikkate almasınlar” ifadelerini kullandı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

OTOBÜSLERDE KREDİ KARTI DÖNEMİ BAŞLADI

2023-02-22 16:06 - TEKNOLOJİ

BATMAN ŞEHİR HASTANESİ YER TESLİMİ YAPILDI

2023-02-24 13:40 - SAĞLIK

BATMAN’DA SAĞLAM ALANLAR NERESİ?

2023-02-24 19:04 - GÜNDEM

SOSYAL MEDYA GÖZALTILARI

2023-02-18 14:31 - TEKNOLOJİ

KAYSERİ BELEDİYESİ ‘KEFEN’ ALACAK

2023-02-23 12:38 - TEKNOLOJİ

BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI

2023-02-23 12:35 - TEKNOLOJİ

MTA, ‘DİRİ FAY HATLARI’NI YAYINLADI

2023-02-21 12:15 - GÜNDEM

YURTTA MİNİK MİSAFİRLER UNUTULMADI

2023-02-21 15:43 - EĞİTİM

KOZLUK’TAN GÖNÜLLÜLER DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

2023-02-19 16:42 - YEREL

‘PERDE BETON’ HAYAT KURTARIR

2023-02-22 16:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

15:15 - GÜNDEM

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

BATMAN’A DİYANET AKADEMİSİ...

16:16 - YEREL

TATLILARA YÖNELMENİN ALTINDA YATAN 6 KRİTİK NEDEN

16:01 - SAĞLIK

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL