?>

SESİMİZ DUYULMUYOR

Engelliler: Sorunumuz çok ama sesimiz duyulmuyor

YAŞAM - 1 yıl önce

Engelli bireylerin pek çok sorununun olduğunu ancak seslerinin bir türlü duyulmadığını belirten Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, yetkililerden sorunlarına duyarsız kalmamalarını, önlerindeki engellerin ise kaldırılmasını istedi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunarak engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı.
Türkiye'de engellilik olduğu sürece sıkıntılarının da devam ettiğini belirten Sapancı, "Maalesef sıkıntılarımız eksilmiyor. Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor ve engelliler, dezavantajlı gruplar bu işin en çok etkilenen gruplarıdır. Bir engelli bugün 4 bin liraya yakın bir maaşla geçiniyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 4 bin lirayla kim geçinebiliyor?" diye sordu.
"ENGELLİLER ÇOK SIKINTI ÇEKİYOR"
Ülkede 12 buçuk milyon engellinin olduğunu aktaran Sapancı, "Herkes emeklilerin sorunlarından bahsediyor. Tabi toplumun her katmanın da sorunları var ancak engelliler bu işin en çok sıkıntı çeken grubudur diye düşünüyorum. Ama maalesef sesimiz çıkmıyor. Bu konuda bütün sivil toplum örgütlerini bu tür sorunlarla mücadele etmeye davet ediyoruz." dedi.
"KAMUSAL, SOSYAL ALANLARDA HERKES GİBİ ÖZGÜRCE YAŞAYAMIYORUZ"
Batman'da erişilebilirlik, ulaşılabilirlik sorunlarının halen devam ettiğine işaret eden Sapancı, şöyle devam etti: "Biz engelliler olarak hâlâ kamusal alanda, sosyal alanlarda herkes gibi özgürce yaşama gibi bir şansımız yok maalesef. Tabi ki bunlar olmayınca eğitimde aksamalar da meydana geliyor. Çünkü her şeyin başı sosyal faaliyete katılmanın önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkün olabiliyor. Çünkü bir engelli dışarıya çıkamadığında ne ekonomiye, ne istihdama, ne eğitime, ne sağlığa ulaşması hiçbir şekilde mümkün değildir."
Görme engellilerin noterde çektiği sıkıntıların ise çözüme kavuştuğunu, engellilerin iki şahide ihtiyaç duymadan artık noter işlemlerini rahat şekilde yapabilecek hale geldiğini dile getiren Sapancı, bunun mücadelesini veren herkese teşekkür etti.
"ENGELLİLERİN İÇİNDE OLMADIĞI HİÇBİR İŞ BAŞARIYA ULAŞMAZ"
Engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Sapancı, "Yapılacak işlerde bizim fikrimiz alınırsa o iş nihayete ermiş olacak. Ama engelliler için yapılan işlerin engellilerin içinde olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşması gibi bir şansı maalesef sıfırdır. Çünkü bunu kullanacak olan engellidir. Yetkililerden engellilerin sorunlarına duyarsız kalmamaları noktasında daha çok sesimizi duymalarını istiyoruz. Sorunlarımız çoktur. Zaman zaman yetkililere ulaşamıyoruz. O kapılar çok sıkı kapatılmış. Yetkililerin bizimle işbirliği içinde olmalarını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

AMERİKA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2024-05-06 17:08 - TEKNOLOJİ

GARZAN ÇAYI’NDA SAL TURU

2024-05-03 17:00 - YAŞAM

BAŞKAN TUTUŞ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2024-05-09 17:41 - GÜNDEM

EŞBAŞKAN FERAH SOLMAZ OLDU

2024-05-03 14:37 - GÜNDEM

BATMAN'IN GÖRKEMLİ TARİHİ HAZİNESİ

2024-05-08 16:47 - KÜLTÜR

İNDİRİM ÇADIRI OUTLET AÇILIYOR

2024-05-07 15:54 - YAŞAM

CELAL YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

2024-05-08 15:57 - GÜNDEM

KUSEN: SIFIR BORÇ İLE BELEDİYEYİ TESLİM ETTİM

2024-05-05 15:52 - GÜNDEM

KIR LOKANTASI YAKINDA HİZMETTE

2024-05-05 13:30 - YEREL

UMRE PARASINI BAĞIŞLADI

2024-05-10 14:05 - YAŞAM

İlgili Haberler

REKTÖR DEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

14:42 - YAŞAM

YETİMLER VAKFI 160 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

19:25 - YAŞAM

60 YENİ ÇEŞİT TESCİLLENDİ

11:36 - YAŞAM

İHH’DAN 355 YETİME BAYRAMLIK SEVİNCİ

14:46 - YAŞAM

BERECELİ'DEN BATMAN HALKINA SELAM VAR

11:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM