?>

SÖNÜK: KÜRT KÜLTÜRÜ VE SANATI GÜÇLENECEK

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bernameya Şevbêrka Dengbêjan” etkinliği, her hafta farklı mahallelerde gerçekleştirilerek kültürel mirası yaşatmaya devam ediyor.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Bu hafta Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Mele Evdileyê Timoqî Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda müziksever katıldı.
Etkinlikte, Batman’ın tanınmış dengbêjleri Perîxana Şirnexî, Ahmedê Xiyî, Evdilê Koçer, Evdilezîzê Koçer ve Heyderê Xiyî sahne aldı. Dengbêjlerin seslendirdiği klamlar, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
"DENGBÊJLİK TARİHİMİZ VE SANATIMIZIN KANITIDIR"
Etkinlikte bir konuşma yapan Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, dengbêjlik geleneğinin Kürt tarihini, dilini ve sanatını günümüze taşıyan en güçlü miras olduğunu belirtti. Sönük, “Dengbêjlik, Kürt halkının sözlü sanatını ve dilini yok sayanlara karşı en güçlü direnişi ortaya koymuştur. Bu kadim gelenek sayesinde yok sayılan tarihimiz, sanatımız ve dilimiz günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır” dedi.
"DİL VE KÜLTÜR, BİR HALKIN VARLIĞININ TEMELİDİR"
Sönük, dengbêjlik geleneğini yaşatan ustalara şükranlarını sunarak, “Dengbêjlik var olduğu sürece, Kürt dili, tarihi ve sanatı da yaşamaya devam edecektir. Batman Belediyesi olarak Kürt kültürünü ve sanatını her alanda yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü dil ve kültür, bir halkın varlığının temelidir” şeklinde konuştu.
Etkinlik, dengbêjlerin seslendirdiği klamlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Haftanın Öne Çıkanları

SEMİH TANGÜNER İLE 4 TEL BİR ÖMÜR

2024-09-19 17:31 - RÖPORTAJ

YÜZLERCE AİLEYE GEÇİM KAPISI: CEVİZLİ SUCUK

2024-09-17 10:39 - GÜNDEM

YILMAZLAR CARPET BATMAN’DAKİ İLK ŞUBESİNİ AÇTI

2024-09-18 14:25 - GÜNDEM

BODAKÇİ ECZANESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

2024-09-19 15:26 - SAĞLIK

SGK'DAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİŞİK YORUMLARA YOL AÇTI

2024-09-19 18:04 - GÜNDEM

ŞEYH İSMET YILDIZ VEFAT ETTİ

2024-09-21 16:03 - GÜNDEM

KUTAY BASIN MÜDÜRÜ OLDU

2024-09-17 12:21 - GÜNDEM

BÖLGE HAKEMLERİNE ÖZEL TOPLANTI BATMAN’DA YAPILDI

2024-09-19 15:54 - GÜNDEM

KAYMAKAM BAŞAR OKULLARI GEZDİ

2024-09-22 14:48 - EĞİTİM

OKULLARDA YAŞANAN TEMİZLİK SORUNU ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

2024-09-20 14:17 - EĞİTİM

İlgili Haberler

VALİLİK OLAYIN PERDE ARKASINI AÇIKLADI

19:29 - GÜNDEM

KURADA 803 KİŞİNİN İSMİ ÇIKTI, İŞTE SONUÇLAR

16:05 - GÜNDEM

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

DEMİR: YENİ SANAYİ ALANLARINI YENİ PAZARLARLA BULUŞTURMALI

16:43 - YEREL

BATMAN'DA ASIRLARDIR YAŞATILAN GELENEK:

16:41 - YEREL

BATMAN’DA SEBZE VE MEYVE TİCARETİ İÇİN YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI

16:39 - YEREL

TIP FAKÜLTESİNİ KAZANANLARA VALİZ HEDİYE EDİLDİ

15:22 - YEREL

MOTOSİKLETLER ÇARPIŞTI: 2 YARALI

15:20 - ASAYİŞ