?>

Sorun 1 Günde Çözüldü

Batman’da yaklaşık 7 aydır devam eden kanalizasyon tıkanıklığı sorunu, vatandaşların yeni belediye yönetimine yaptığı başvurunun ardından kısa sürede çözüme kavuştu.

GÜNDEM - 4 ay önce

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, İluh Deresi çevresinde yer alan Binatlı, Akça, İrmi, İluh, Karşıyaka, Huzur, Hürriyet, Petrolkent, Seyitler ve Yeşiltepe mahallelerini etkileyen tıkanıklığı, uzman ekip ve gelişmiş kanal görüntüleme cihazlarıyla tespit etti. Çalışmalar sonucunda, kanalizasyon giderlerinin geçtiği 800’lük büz boruda ciddi tıkanıklıklar olduğu belirlendi.
Gelişigüzel Atıklar Şaşkınlık Yarattı
Yapılan kazı çalışmalarında, kanalizasyona atılan kilitli parke taşları, kum, çakıl, briket, strafor, giysi ve hatta boru gibi malzemeler çıkarıldı. Tıkanıklığın giderilmesi için önce balon sistemiyle atık sular geçici bir yönlendirme yapılarak tahliye edildi, ardından detaylı bir temizlik çalışması yürütüldü.
VATANDAŞLAR ŞİKÂYETLERİNİ DİLE GETİRDİ
Mahalle sakinleri, kanalizasyon tıkanıklığının çözülmesiyle rahat bir nefes aldı. Ancak kanala atılan malzemeler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, bu tür atıkların giderlere atılmasına anlam veremediklerini belirtti. Vatandaşlar, "Defalarca ilgili yerlere şikâyette bulunduk ama sonuç alamadık. Bu kadar zaman sorunun çözülmemesi bizi mağdur etti. Yeni yönetim sorunu bir günde çözdü. Artık bu tür ihmallerin yaşanmasını istemiyoruz" dedi.
Belediye yetkilileri, kanalizasyon giderlerine atılan uygunsuz maddelerin büyük sorunlara yol açtığını belirterek, halkı bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.
Haftanın Öne Çıkanları

ÇAKAN, SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

2024-12-16 20:32 - RÖPORTAJ

Ahmet Güneştekin'den "Kayıp Alfabe" Sergisi Müjdesi

2024-12-16 13:53 - KÜLTÜR

Üniversitesiden Öğrencilere Siber Güvenlik Atağı

2024-12-15 12:17 - TEKNOLOJİ

Gabar Petrolü artık Batman’a Gelmeyecek

2024-12-12 16:01 - GÜNDEM

FECİ KAZA CAN ALDI

2024-12-16 10:06 - YAŞAM

Küçük Prens Tiyatro Oyunu Miniklerden Tam Not Aldı

2024-12-16 14:32 - YAŞAM

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Külliyede Biraraya Geldi

2024-12-17 14:19 - GÜNDEM

Türkiye’nin İlk Duble Yolu Tamamlandı

2024-12-13 16:04 - YEREL

95 Bin Litre Akaryakıt Ele Geçirildi

2024-12-12 13:32 - YEREL

Ünides Projeleri Hasankeyf'te

2024-12-18 13:20 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

BATMAN'IN TARIM SESİ ANKARA'DA DUYULDU

12:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAPSAMLI BESLENME DANIŞMANLIĞI

12:12 - SAĞLIK

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL

BATMAN’DA TİROİD NODÜLLERİNE AMELİYATSIZ TEDAVİ BAŞLADI

11:51 - SAĞLIK

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL