?>

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yaptığı yazılı açıklamada, okulların temizlik ve güvenlik sorunlarının eğitim öncesi çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

EĞİTİM - 1 yıl önce

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin genel amacının bir ülkenin geleceği olan çocukların bilgi, beceri ve davranış olarak sağlıklı ve verimli şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu belirten Önlü, okulların çocukların gelişiminde ve sosyalleşmesinde önemli rol oynayan kurumlar olduğunu ifade etti.
Okulların öğretmenler ve öğrenciler için hijyenik ve güvenli yerler olması gerektiğini vurgulayan Önlü, "Okullar bunu gerçekleştiremediklerinde işlevsel olma özelliğini kaybeder ve statü kaybına uğrarlar. Bununla da kalmaz toplumun okula karşı olan güveni sarsılmış olur." dedi.
Bu bağlamda 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan okulların ihtiyaçlarının dikkate alınarak çalışma yapılmasının gerekliliğine değinen Önlü, okulların güvenlik ve temizlik personeli sıkıntısını yıllardır yaşadığını, yeterli sayıda personelin olmadığını söyledi.
"ÇOCUKLARIMIZ SORUNLU BİR ORTAMLA KARŞILAŞMAMALIDIR"
Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve güvenlik personel ihtiyacının eksiksiz bir şekilde karşılanması gerektiğine işaret eden Önlü, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki son dönemde yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İŞKUR personeli adında geçici süreliğine okul ve kurumlara personel görevlendirilmesi yapılıyor. Bu pansuman çözümler kesinlikle verimli olmadığı gibi çeşitli pedagojik sorunları oluşturulmaktadır. Ayrıca ne yazık ki bu alımlar bile yetersiz olduğu gibi zamanında da göreve başlatılamamaktadır.
Bu yıl tasarruf tedbirleri düşünüldüğünde kalıcı personel atanması mümkün görünmemektedir. Yetkililerden talebimiz İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleşecek ise bu işlemlerin bir an önce tamamlanarak en geç 1 Eylül'de işe başlanmalarının sağlanmasıdır. Çocuklarımız okula başladıklarında sorunlu bir ortamla karşılaşmamalıdır." 
Haftanın Öne Çıkanları

CIVIL CIVIL KUŞ SESLERİ

2024-07-15 12:45 - RÖPORTAJ

CEMAL AZAD DEMİR, BATMAN PETROLSPOR'DA

2024-07-13 18:24 - SPOR

900 KİŞİYE İŞ İMKANI

2024-07-19 13:55 - GÜNDEM

ODUNCU: ÜÇ YAŞLI ANNEYE ÇIPLAK ARAMA

2024-07-19 13:57 - SİYASET

BELEDİYE HİBE ETTİĞİ ARAÇLARI GERİ İSTİYOR

2024-07-16 14:12 - GÜNDEM

ESNAFA AVANTAJLI KREDİ FIRSATI

2024-07-17 17:21 - GÜNDEM

MBA OKULLARINDA VİP EĞİTİM SİSTEMİ

2024-07-16 13:41 - EĞİTİM

BİRÇOK ÜLKEDEN DAVET ALDIK

2024-07-15 12:43 - KÜLTÜR

SABRİ ÖZDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

2024-07-12 18:08 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİNDEN DUYURU

2024-07-17 14:46 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ÜNİVERSİTE ANKARA’DA TANITILDI

15:43 - EĞİTİM

MEVLANA ANADOLU LİSESİ’NDEN GURURLANDIRAN BAŞARI

16:16 - EĞİTİM

REKTÖR DEMİR, ADAY ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

13:56 - EĞİTİM

BATMAN FİNAL’DEN YKS’DE BÜYÜK BAŞARI

17:40 - EĞİTİM

LİSANSÜSTÜ BAŞVURULAR BAŞLIYOR

17:37 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

MGK’DA GÜNDEM: TERÖRSÜZ TÜRKİYE, SURİYE VE GAZZE

10:14 - GÜNDEM

RUSYA’DA 8,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

10:11 - DÜNYA

ALTIN FİYATLARI FED ÖNCESİ YÜKSELİŞTE

09:46 - EKONOMİ

SAĞANAK VE SICAK UYARISI BİRLİKTE GELDİ

09:36 - YEREL

DÖVİZDE SABAH RÜZGARI

09:26 - EKONOMİ