?>

TAKSİCİLER PERİŞAN OLDU

EKONOMİ - 5 yıl önce

Coronavirus tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta kısıtlama yapıldı. Şehirlerarası taşımacılıkta seyahatler izne tabi olurken, şehir içi taşımacılıkta ise otobüs, minibüs ve taksilerde yeni uygulamalar başlatıldı. Ticari taksilerde plakalarının son hanesi tek rakam ve çift rakam olanların birer gün ara ile trafiğe çıkabileceklerine ilişkin alınan kararın ardından uygulama hayata geçirildi. Alınan karar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Batmanlı taksiciler, dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle işlerinin yüzde 90 oranında düştüğünü belirttiler. Taksiciler, tek-çift plaka uygulamasının ise pek etkisinin olmadığını ifade ettiler. Taksi durağı işletmecisi Hüsnü Durmaz, “Virüsten dolayı işler durgun vaziyette. Sayın Valimize buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu taksi camiasına bir el atsın. Bu şoförler evlerine ekmek parası götüremiyor. Günlük 40-50 lira evlerimize götürebiliyoruz. İşlerimiz bu kadar kötü” dedi.
"20 GÜNDÜR İŞLERİMİZ NEREDEYSE DURMA NOKTASINDA"
Batman Havaalanı ile şehirlerarası otobüs terminalinin de kapanmasından dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini belirten taksici Hüsnü Durmaz, "Coronavirus çıktığından beri işlerimiz düştü fakat son 20 gündür işlerimiz neredeyse durma noktasına geldi. Durakta beş şoför çalışıyor, maaş ve sigortalarının masrafı dahi çıkmıyor. Şehirlerarası seyahatlerin de izne bağlanmasıyla şehir dışı seferlerimiz tamamen durdu. İçişleri Bakanlığının ticari taksilere uyguladığı yasa gereği ön koltuğun boş ve arka koltuklarında iki yolcu alma uygulamasına uyuyoruz" diye konuştu. Konuşmasına devam eden Durmaz, şunları söyledi: "Günlük sefer sayımız 15 civarıyken şu anda 2 veya 3 sefere çıkabiliyoruz. Bazı araçlarımız hiç sefer bile yapamadan eve gidiyorlar. Sayın Valimizden Coronavirus süresinde diğer büyük şehirlerde taksi başına yapılan maddi destek uygulamasını Batman'da da yapmasını talep ediyoruz"

"YEVMİYEMİZİ BİLE ZOR ÇIKARIYORUZ"

Virüsün işlerini etkilediği bir diğer taksi şoförü Nurettin Baytur, "Coronavirus'ten dolayı işlerimiz çök kötü, taksi seferlerimiz yok denecek kadar azaldı. Ön koltuğa yolcu bindiremiyoruz. İki kişiden fazla yolcu alamıyoruz. Yevmiyemizi bile zor çıkarıyoruz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yetkililerden bu durumumuza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Araç içindeki sosyal mesafe kuralına uyarak arka koltuğa iki yolcu pencere tarafına olacak şekilde uyguluyoruz" dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

GÖNÜL VEFAT ETTİ

2020-04-03 13:38 - GÜNDEM

Batmanlı 3 iş adamı, Batmanlılar için bağışta bulundu

2020-04-06 16:58 - GÜNDEM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-04-08 12:43 - GÜNDEM

Onkoloji uzmanı hasta kabulüne başladı

2020-04-06 14:59 - SAĞLIK

Batman İŞKUR Müdürlüğünden işsizlik ödeneği uyarısı

2020-04-06 14:19 - YAŞAM

SASON'DA FECİ ÖLÜM, 2 KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ

2020-04-09 12:31 - GÜNDEM

Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni karar

2020-04-03 11:33 - GÜNDEM

Batman Üniversitesi sıvı sabun üretimine başladı

2020-04-05 16:55 - GÜNDEM

Tüm tutuklular başka yere sevk edildi

2020-04-05 20:05 - GÜNDEM

10 yaşındaki çocuğun feci ölümü

2020-04-07 17:03 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MART AYINDA İTHALAT VE İHRACAT ARTTI

13:40 - EKONOMİ

BATMAN MARKASINDAN BÜYÜK YATIRIM!

11:59 - EKONOMİ

75 BİN TL CEZA KESİLDİ!

15:46 - EKONOMİ

MÜŞTERİ GRAMLA ALIYOR

13:42 - EKONOMİ

BALIK FİYATLARI REKOR KIRIYOR, VATANDAŞ ALAMIYOR

12:14 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

52 YILLIK KAN DAVASI SON BULDU

13:29 - YEREL

BATMAN'A 16 YENİ HEKİM

00:02 - SAĞLIK

NEFESLER TUTULDU...BİZE BİR MUCİZE LAZIM!

17:16 - SPOR

VALİLİKTEN DÜĞÜN SALONU AÇIKLAMASI

17:04 - GÜNDEM

107 Köyde Tarama Yapılıyor

15:56 - YEREL