?>

TAŞ: VERGİDE ADALET SAĞLANMALIDIR

Türkiye'de vergi alımında büyük bir adaletsizliğin olduğunu belirten Ekonomist ve Bağımsız Denetçi Mehmet Nezir Taş, çok kazanandan çok, az kazanandan ise az vergi alınması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Pandemiden bu yana ülke ekonomisinin büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu vurgulayan Taş, bundan ötürü yatırımcıların önünü göremediğini ifade etti.
Ülkedeki belirsizlik yüzünden yatırımcıların nasıl hareket edeceklerini bilemediklerini dile getiren Taş, piyasada etkin bir denetimin de olmadığına işaret etti.
Özellikle vergide büyük bir adaletsizliğin olduğunu ileri süren Taş, "Bunun önüne geçilmesi lazım. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması lazım. Son dönemlerde buna yönelik bir takım adımlar atılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalar uygulamaya konulursa büyük kazanım elde edilir." dedi.
"FAİZ SORUN OLUŞTURUYOR"
Şu an ülke ekonomisinin çok iyi bir yerde olmadığını ifade eden Taş, "Bunun bir an evvel düzeltilmesi lazım. Kredilerin faiz oranları çok yüksek ve bunun düşürülmesi lazım. Yatırımcılara daha çok teşvik verilmesi lazım. Faizin yüksek olduğu bir ortamda hem yatırımcı açısından hem de tüketici açısından sorun teşkil ediyor. Bundan dolayı konut piyasası tamamen durgun haldedir. Daire ihtiyacı olup almak isteyen bir vatandaş durum böyle olunca daire alamıyor. Böyle olunca inşaat sektörü büyük bir çıkmaza girdi." diye konuştu.
" FAİZLERİN YÜKSELMESİ TERSTİR”
Var olan sorunların bir an evvel düzeltilmesi gerektiğini belirten Taş, şöyle devam etti:
"Hükümet hem faize karşı olduğunu söylüyor hem de faizleri yükselmesi ters bir durumdur. Piyasanın daha canlı bir duruma gelebilmesi ve inşaat sektörünün canlanması için konut kredilerinin çok düşük maliyetlerle vatandaşa sağlanması lazım. Bu hem yatırımcı açısından hem de tüketici açısından büyük bir imkan olur. Hükümete çağrımız; Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması ve vergi de adaletin sağlanmasıdır."
Haftanın Öne Çıkanları

KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

2024-07-25 14:10 - YEREL

PETROLSPOR'DA FUTBOLCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

2024-07-23 14:48 - SPOR

100 DÖNÜMDE MOR REYHAN HASADI

2024-07-24 15:21 - YAŞAM

KUZEY ÇEVREYOLU HAYAL Mİ OLDU?

2024-07-24 17:10 - GÜNDEM

MGK YARIN TOPLANACAK

2024-07-24 11:15 - GÜNDEM

5 İLDE OHTS KURULDU

2024-07-25 09:50 - GÜNDEM

3 BATMANLI ABD'DE VEFAT ETTİ

2024-07-22 20:53 - GÜNDEM

MUHTAR ÇINAR: CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR

2024-07-25 15:27 - GÜNDEM

BOĞULMA ANI KAMERADA

2024-07-26 15:09 - GÜNDEM

BATMANLILAR GOOGLE'DA EN ÇOK NEYİ SORDU?

2024-07-24 16:24 - YAŞAM

İlgili Haberler

BATMAN UÇUŞU FIRTINAYA TAKILDI, UÇAK ŞANLIURFA’YA YÖNLENDİ

15:40 - GÜNDEM

ŞİDDET İÇERİKLERİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

14:58 - GÜNDEM

VETERİNER HEKİMLER ŞİKAYETÇİ

14:38 - GÜNDEM

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI'NA DAVET

13:01 - GÜNDEM

ROJWELAT KIZMAZ DOSYASINDA YENİ DÖNEM

10:14 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

LEYLA TUNÇ’TAN KÜLLİYEDE SANAT BULUŞMASI

16:19 - KÜLTÜR

BATMAN BELEDİYESİ’NE AKILLI ULAŞIMDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

16:06 - YEREL

BATMAN UÇUŞU FIRTINAYA TAKILDI, UÇAK ŞANLIURFA’YA YÖNLENDİ

15:40 - GÜNDEM

KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

15:31 - YEREL

BATMAN'DA GIDA SEKTÖRÜNE TEŞVİK VERİLECEK

15:30 - YEREL