?>

TURAN: BATMAN’IN YENİ KOOPERATİFLERE İHTİYACI YOKTUR

Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, her gün ihtiyaç olmamasına rağmen mantar gibi çoğalan kooperatiflere büyük tepki gösterdi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Başkan Turan, Batman merkez başta olmak üzere ilçe ve beldelere sarı dolmuşlara yolcu taşımacılığına şu anda ihtiyaç duyulmadığını, bazı kesimler tarafından kurulan kooperatiflerin de gereksiz olduğunu söyledi.
“TAKSİCİ ESNAFI BİTİRİLMEK İSTENİLİYOR”
Batman genelinde iki yüze yakın taksici esnafının ciddi anlamda maddi olarak sıkıntı içinde olduğunu belirten Başkan Cemil Turan, art niyetli bazı kesimlerin bunu bilinçli olarak yaptığının ve kooperatif açıp birilerini rant sağlamak için olduğunu altını çizdi. Başkan Turan; “Bunların asıl amacı bu işi yapmak ve para kazanmak değildir. Mevcut taksici esnaflarını bitirip, mağdurlar ordusuna yenilerini eklemektir. Yeni güzergâh isteyenler hatları milyonlarca TL karşılığında satıp ortadan kaybolacaklar. Hat alanlarda mağdur olacak. Lütfen bu tür oyunlara gelmeyelim. Batman Şoförler Odası olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız ve mağdur olmalarına da müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
“İPTAL GİRİŞİMLERİMİZ BAŞLADI”
Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün trafik komisyonlarına verilen yeni kooperatif dilekçelerinin iptal edilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, bu işe yeltenenlerin amaçlarının ‘HAT’ satarak taksici esnafımızı mağdur etmek olduğunu söyledi. Son yıllarda kooperatif açıp sırf birilerine rant sağlamak için bir kooperatif çetesi oluştuğunu da biliyoruz. Başkan Turan; “Şu anda şehir içi taksileri ve diğer hat sahiplerinin çarkı dönmüyor. Hepsi zarar etmeye başladı. Bunun üzerine yeni hat ve güzergâhların açılmaya çalışılması ise bazı uyanıkların hat satma hayallerinden başka bir şey değildir. Onun için Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün kendilerine ulaşan dilekçe ve talepleri dikkate almamalarını istiyoruz. Batman Şoförler Odası olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız ve mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.
“SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARIN İSİMLERİ KULLANILIYOR”
Yeni kurulan ve güzergâh isteyen kooperatif yetkililerinin siyasetçi ve bürokratların isimlerini kullandığının altını çizen Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, işin peşini bırakmayacağını söyledi. Başkan Turan; “Bütün siyasetçi ve bürokratlarımızla görüşüyoruz. Onların böyle bir şeyden haberleri yoktur. Onların isimlerini kullananlar yalan söylüyor ve suç işliyorlar. Batman genelinde bir ihtiyaç olsaydı bizde gerekeni yapardık. Ancak şu anda fazlamız var eksiğimiz yok. Lütfen insanların mağdur olmaması için hep birlikte uğraşalım. Günü birlik değil, uzun vadede projelerimizi geliştirelim. Bazı kesimlerin kooperatif adı altında hat satma hayallerini çok iyi biliyoruz. Onlarda bu sektörün can çekiştiğini çok iyi biliyor.” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

PETROLSPOR'DA FUTBOLCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

2024-07-23 14:48 - SPOR

100 DÖNÜMDE MOR REYHAN HASADI

2024-07-24 15:21 - YAŞAM

MGK YARIN TOPLANACAK

2024-07-24 11:15 - GÜNDEM

900 KİŞİYE İŞ İMKANI

2024-07-19 13:55 - GÜNDEM

ESNAFA AVANTAJLI KREDİ FIRSATI

2024-07-17 17:21 - GÜNDEM

3 BATMANLI ABD'DE VEFAT ETTİ

2024-07-22 20:53 - GÜNDEM

ODUNCU: ÜÇ YAŞLI ANNEYE ÇIPLAK ARAMA

2024-07-19 13:57 - SİYASET

DÖVİZ KURLARI HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

2024-07-22 09:49 - EKONOMİ

BELEDİYEDEN ÖNEMLİ DUYURU

2024-07-20 20:48 - GÜNDEM

BATMAN BALI'NIN FİYATI BELİRLENDİ

2024-07-21 14:29 - YAŞAM

İlgili Haberler

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU

09:20 - YEREL

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL