?>

VATANDAŞIN TERCİHİ DEĞİŞTİ

YAŞAM - 2 yıl önce

Günlük alışverişlerini yaparken daraltma, kısaltma ve tadilat işlemleri için terzilere yönelen vatandaşlar, moda dünyasında yeni bir dönüşümün işaretlerini taşıyor. Eskiden yoğunluk yaşanan terzi dükkânlarında artık sessizlik hakim. Bu değişimin nedenini araştırdık ve terzi Hayrettin Tavukçu ile konuştuk.

HAZIR GİYİM TERCİH EDİLİYOR

Tavukçu, eskisi gibi talebin olmadığını dile getirerek, "Vatandaşlar genellikle hazır giyim ürünlerini tercih ediyorlar. Biz de bu ürünlerin daraltma ve kısaltma gibi işlemlerini yapıyoruz. Eskiden bayram ve tatil dönemlerinde daha fazla iş alıyorduk, ancak şimdi bu yoğunluk yaşanmıyor." şeklinde konuştu.

PANTOLONLAR BİLEK BOYUNDA

Moda trendlerinde de değişikliklerin olduğunu belirten Tavukçu, "Erkekler genellikle pantolonlarının bilek boylarında daraltma istiyorlar. Genç kızlar ise boyfriend pantolonları tercih ederek daha rahat kesimlere yöneliyorlar. Artık kadınlar da bol ve rahat kesimleri tercih ederken, erkekler dar kesim giyimleri tercih ediyorlar. Ayrıca gençlerin bir tercihi de yırtık pantolonlar oldu. Eskiden küçük bir yırtık utanç vericiyken şimdi ise moda haline geldi." diyerek trendlerdeki değişimi açıkladı.

EMEĞE KIYMET KALMADI

Terzilik mesleğine olan saygının azaldığını ifade eden Tavukçu, "Bu meslek kutsal bir meslektir ancak maalesef emeğin değeri yeterince anlaşılmıyor. Biz sadece çorbamızı çeviriyoruz. Mesleğimizi seçme şansım olsaydı farklı bir meslek seçerdim. Terzilikte emeğin hakkı ödenmiyor, bu yüzden sadece geçimimizi sağlıyoruz." şeklinde mesleğindeki zorlukları paylaştı.

BİR BOBİN 45 LİRA

Son olarak, doların yükselmesinin malzemelerin fiyatlarına da yansıdığını belirten Tavukçu, "Şu anda 1 liraya aldığımız bobin ip 45 lira olmuş durumda. Döviz kurlarındaki artış, bizim aldığımız ürünlere de yansıyor." dedi.

MODA ALIŞKANLIĞI DEĞİŞTİ

Tavukçu'nun sözleri, moda ve terzilik dünyasındaki değişim ve zorlukları gözler önüne seriyor. Terzi dükkânlarının sessizliği, günümüzün moda alışkanlıklarındaki değişimin bir yansıması olarak görülüyor.
Haftanın Öne Çıkanları

5 DOKTOR DOÇENT OLDU

2024-04-12 16:04 - SAĞLIK

DOĞAL GAZ DESTEĞİ SONA ERİYOR

2024-04-15 14:43 - GÜNDEM

MANGALARA DİKKAT!

2024-04-15 14:49 - SAĞLIK

BATMANLI VEKİL NİŞANLANDI

2024-04-15 12:50 - GÜNDEM

VATANDAŞIN TERCİHİ DEĞİŞTİ

2024-04-15 17:38 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ RAMANLI, HALKLA BAYRAMLAŞTI

2024-04-10 13:12 - YAŞAM

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

2024-04-15 14:39 - EKONOMİ

9 MİLYON TL DESTEK

2024-04-12 13:52 - GÜNDEM

‘MEVLİD-İ NEBİ’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

2024-04-15 14:47 - GÜNDEM

TURİZM ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

2024-04-15 14:42 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

EJDER MEYVESİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

10:22 - YAŞAM

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

Günün Manşetleri

DEFNE YAPRAĞI İHRACATININ ÖNÜ AÇILDI

14:44 - YEREL

İTFAİYENİN MÜDAHALESİYLE FACİA ÖNLEDİ

14:26 - ASAYİŞ

MİNİBÜS ÜCRETLERİNE ZAM!

14:24 - YEREL

PSİKOLOG KADER YILDIZ’DAN VELİLERE OKULA UYUM ÖNERİLERİ

14:12 - YEREL

OKULLARDA YENİ DÖNEM TEMİZLİĞİ BAŞLADI

14:06 - EĞİTİM