?>

Vatandaştan 'hız kesici' talebi

Batman'da yaklaşık üç hafta önce 11 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı caddede "hız kesici" yapılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu.

YAŞAM - 2 yıl önce

Batman merkez İluh Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, her gün yüzlerce aracın geçtiği Kervan Caddesi'nde ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığını belirterek caddede hız kesici kasis yapılmasını talep etti.
Araçların sürat yapmasından dolayı caddede sıklıkla kazaların meydana geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, bu durumun özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.
Mehmet Sait Karadaş
"ÇOCUKLARA ÇARPIYOR"
Caddelerinin çok işlek olduğunu dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Sait Karadaş, "Arabalar çok gidip geliyor. Bununla beraber çok süratli gidiyorlar. Yaklaşık 15 gün önce 11 yaşındaki amcaoğluma bu caddede süratli giden bir araba çarptı ve vefat etti. Komşumuzun çocuğuna araba, bir diğer komşumuzun çocuğuna ise motosiklet çarptı. Bunun gibi birçok kaza meydana geldi." dedi.
"SÜRATLİ GİDİYOR"
Mahallede çocukların oynayacağı bir oyun parkının bulunmadığını ifade eden Karadaş, "Bunun için çocuklar sürekli cadde üzerinde oynuyorlar. Ne kadar uyarsak da oynuyorlar. Araç sahipleri sanki cadde de kimse yokmuş gibi süratli bir şekilde araç sürüyorlar. Belediyeden isteğimiz bu caddenin çeşitleri yerlerine tümsek yani hız kesici yapmalarıdır." diye konuştu.
"BAŞKA ANNENİN YÜREĞİ YANMASIN"
Aynı yolda süratli giden bir otomobilin çarpması sonucu çocuğunu kaybeden anne Münevver Karadaş ise yetkililere seslenerek şunları söyledi: "15-20 gün önce bu caddede oğluma araba çarptı. Caddede hız kesici olsaydı belki o kaza yaşanmayabilirdi. Yetkililerden ricamız bu caddede araçların yavaş gitmesi için tümsek ve hız kesicilerin yapılmasıdır. Çocuklar her an yola çıkabiliyorlar. Buraya yakın okullar var ve her zaman çocuklar caddede olabiliyor. Araçlar bu caddede hızlı gitmemeli. Bir başka annenin yüreği benim gibi yanmasın." 
Haftanın Öne Çıkanları

Bu da Batman'ın mantar kayası!

2023-12-08 16:16 - YEREL

Çocuk Nöroloji Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-12 13:27 - YAŞAM

Genel Cerrahi Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-13 14:35 - SAĞLIK

HÜDA-PAR İl Kadın Kolları Başkanı Gazetemizi ziyaret etti

2023-12-11 16:37 - SİYASET

Ardıçlı’ya istinat duvarı

2023-12-15 14:02 - YEREL

310 bin gence ulaşıldı

2023-12-11 15:25 - YAŞAM

Plastik Cerrah hasta kabulüne başladı

2023-12-08 15:07 - SAĞLIK

Batman Ekibi deplasmanda Amedspor'u devirdi

2023-12-11 15:29 - SPOR

Yeni başlayan personellere eğitim

2023-12-11 10:31 - YEREL

Dolar-Euro bugün ne kadar?

2023-12-15 10:01 - EKONOMİ

İlgili Haberler

ENGELLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATA KATILIMI ARTIYOR

16:57 - YAŞAM

BATMAN’DA İFTAR SOFRASINDA GENİŞ BULUŞMA

21:26 - YAŞAM

BATMANLI İŞ İNSANI 50 YETİM ÇOCUĞU SEVİNDİRDİ

21:06 - YAŞAM

SABAH GÜNEŞİNDE D VİTAMİNİ KEYFİ

15:15 - YAŞAM

RAMAZAN SOFRASINDA GENÇLERLE BULUŞMA

21:14 - YAŞAM

Günün Manşetleri

VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU

09:20 - YEREL

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL