?>

YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİMİZ

Öğrencilere "Yapay Zekâ ve Geleceğimiz" Konferansı Verildi

TEKNOLOJİ - 2 yıl önce

Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları projesi kapsamında, ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Yapay Zekâ ve Geleceğimiz" konulu konferans verildi. Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde bulunan Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, Şube Müdürü Edip Altun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Konferans, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kurtaran, "Necat Nasıroğlu Külliyesi bugün çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor, katkılarından dolayı Nasıroğlu ailesine teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, size bir sözümüz vardı. Her ay sizi bilişim konusunda yapacağımız etkinliğe davet edeceğimizi söylemiştik. Bu gün de çok kıymetli bir misafirimiz var. Aynı zamanda hemşerimiz olan Dr. Ekrem Teymur Bey, bugün sizlere 'Yapay Zekâ ve Geleceğimiz' konusunda çok güzel paylaşımda bulunacak. Ben kendisine bu katkısı için sizin adınıza teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre sonra inşallah tatile gireceksiniz, size şimdiden başarılar, iyi ve hayırlı tatiller diliyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya söz alarak öğrencilere başarı için çok çalışmanın önemini vurguladı. Araştıran, sorgulayan ve hayal kuran bir neslin geleceğin çağını yakalayabileceğine dikkat çeken Çankaya, 21. Yüzyıl Becerileri konusunda ilde yürütülen ve hedeflenen bilişim çalışmaları hakkında kısa bir sunum yaptı.
Haberler.com kurucusu ve Bilgisayar Mühendisi Dr. Ekrem Teymur, "Yapay Zekâ ve Geleceğimiz" konulu konferansını gerçekleştirdi. Dr. Teymur, yapay zekânın insan hayatına giriş sürecinin dünü, bugünü ve geleceğini, yapay zekânın kullanıldığı ve gelecekte kullanılacağı alanları, insan hayatına kattığı kolaylıkları ve olası tehlikeleri içeren konferansında, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Etkinlik, öğrencilere yeni bilgiler kazandırarak onların yapay zekâ ve bilişim konularında farkındalıklarını artırmayı hedefledi. Konferansın ardından öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin devam etmesini istediler.
Haftanın Öne Çıkanları

GENÇ ANTRENÖR, SEMİNER VERDİ

2024-05-23 14:19 - EĞİTİM

YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİMİZ

2024-05-26 14:46 - TEKNOLOJİ

BAŞKAN EKMEN: EMEKLİNİN DURUMU İÇLER ACISIDIR

2024-05-20 17:30 - RÖPORTAJ

ÖLÜME TERK EDİLDİLER

2024-05-23 10:36 - DÜNYA

DOLULUK ORANI YÜZDE 70

2024-05-23 15:04 - TEKNOLOJİ

AHMET HAMİDİ VAKFI'NDAN KONFERANS

2024-05-20 16:33 - GÜNDEM

ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

2024-05-19 15:33 - EKONOMİ

ABİYEDE TERCİH KİRALAMAYA DÖNDÜ

2024-05-22 14:04 - YAŞAM

BATMAN'DA ŞEYH HALİD ANILIYOR

2024-05-24 14:32 - YAŞAM

BATMAN’DA TEDx ETKİNLİĞİ

2024-05-24 14:45 - EĞİTİM

İlgili Haberler

BATMAN YAZILIM VE TEKNOLOJİYLE YÜKSELECEK

16:37 - TEKNOLOJİ

ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI YAPILDI

12:47 - TEKNOLOJİ

YEDİ İKİ ROBOT YARIŞMASI BAŞLIYOR

14:50 - TEKNOLOJİ

DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA ARTIŞ

14:50 - TEKNOLOJİ

KARARA UYMAYAN SİTELERE YAPTIRIM UYGULANACAK

14:00 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

UZMANLAR BATMAN’DA BULUŞTU

17:01 - GÜNDEM

BATMAN YAZILIM VE TEKNOLOJİYLE YÜKSELECEK

16:37 - TEKNOLOJİ

YARIM ASIRLIK USTA: MESLEĞİMİZ BÜYÜK DEĞİŞİM GEÇİRDİ

16:30 - YAŞAM

UMUT KERVANI’NDAN HAYIRSEVERLERE VEKALET ÇAĞRISI

16:17 - YAŞAM

HASAN BASRİ YALÇIN, BATMAN VALİLİĞİ’NDE

15:43 - YEREL