USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

5 yılımızı şekillendirecekler

Batmanın 5 yıllık çalışma ve kalkınma modeli bu toplantıda belli olacak.

5 yılımızı şekillendirecekler

 

Türkiye'nin "2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları" kapsamında DİKA, "On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları' İlimizde de gerçekleşti. Mezopotamya Otel’de gerçekleşen toplantıya Ahmet Deniz, belediye Başkanı Vekili  Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "Sağlıktan turizme ve tarımdan kırsal kalkınmaya kadar 17 maddenin içinde biz bunları sizin görüşlerinize sunacağız. Burada çıkan sonuçları da 21 Şubat Cumhurbaşkanı mıza arz edeceğiz. Çıkacak sonuçlar önemli çünkü önümüzdeki 5 yılın bir rotasını çizmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“NİTELİK SORUNU YAŞIYORUZ”

Türkiye'deki genel problemleriyle beraber İlimizdeki yerel dinamiklerin istek ve taleplerinin önemli olduğunu söyleyen Vali Ahmet Deniz, "Her ilin kendine göre farklı stratejileri olabilir. Ben kendi açımdan baktığım zaman birinci sırada eğitim diyorum. Nitelikli eğitim olmadan bu stratejide başarılı olmak mümkün değildir. Eğitimi özellikle meslek liselerinde diploma veriyoruz ama maalesef niteliği tam veremiyoruz. Mesleksizlik var. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman 'da da niteliksizlik problemi var. Eğer maliyet düşürülüp niteliğini artırılmasa rekabet edilmiyor. Kimse kimseye de acımıyor" şeklinde konuştu. (Mehmet İslamoğlu)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ