SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SES Batman Şubesi :TTB’nin yanındayız!

Türk Tabipleri Birliği(TTB) Merkez Konseyi’nin Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görevden alınmasına tepkiler sürüyor.

Son Güncelleme :

2023-12-01 16:02:16

SES Batman Şubesi :TTB’nin yanındayız!

SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün TTB’nin yanında olduklarını belirttiği açıklamasının devamında “TTB kurulduğu günden beri meslek örgütü olduğu hekimler başta olmak üzere sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadele ettiği kadar halkın sağlık hakkı mücadelesinin öncüsü de olmuş bir örgüttür. TTB; üretim-tüketim ilişkisi içinde piyasalaştırılan sağlık sisteminin yerine koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği, emekçilerin ve halkın örgütlü yapılarının hizmetin planlanmasından sunumuna kadar karar alma süreçlerinde yer aldığı ücretsiz nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık sistemini savunagelmiştir.

Yine TTB sağlıklı olma halinin; doğayla uyumlu bir yaşam, temiz çevre, yeterli ve dengeli beslenme, barış ve demokrasi içinde geçen bir yaşamdan geçtiğini bilen bir yerden bu başlıklarda mücadele etmiştir.

TTB

Tamda bu mücadele nedeniyle dün mahkeme kararı ile TTB’nin örgütsel bütünlüğüne müdahale edilerek seçilmiş merkez konsey üyeleri görevden alınarak yerlerine kayyım atanmıştır.

Halktan, emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlara özcesi muhalif olan her kesime yönelik ötekileştirişi, kriminalize edici iktidarların ve güç odaklarının tutumlarından TTB’de her dönem nasibini almıştır.

TTB’nin yürüttüğü bu mücadele; öncülleri ile birlikte SES ’in de 33 yıllık mücadelesidir. Bu nedenle TTB’ye yönelik bu saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırıya karşı TTB’nin alacağı her türlü eylem ve etkinlik kararı bizim de kararımızdır. Bu saldırıların püskürtülmesi için tüm gücümüzle TTB’nin yanında olacağız.  TTB Biziz! TTB hepimiziz!” dedi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.