SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

O ilçede 55 yıl sonra ilk ameliyat!

Zaman zaman Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesin'e de sevklerin yapıldığı Eruh Devlet Hastanesi'nde 55 yıl sonra ilk defa bir ameliyat yapıldı.

Son Güncelleme :

2023-12-10 17:40:35

O ilçede 55 yıl sonra ilk ameliyat!

Siirt'in Eruh ilçesinde en son 1968 yılında yapılan ameliyatın ardından, yaklaşık 55 sene sonra Eruh Devlet Hastanesindeki ameliyathane aktif hale getirilerek sezaryen doğumla bir erkek bebek dünyaya geldi.

Sağlık sisteminin yenilendiğini ve daha da modern hale geleceğini belirten Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür; vatandaşların mağduriyetini giderileceğini ve ameliyatların kesintisiz devam edeceğini belirtti. Ömür; "Şirin ilçemiz Eruh, il merkezine 52 kilometre uzaklıkta olup 17 bin 938 vatandaşımız ilçe sınırları içerisinde yaşamaktadır. Yeni kurulan hastanemiz 2018 yılında faaliyete geçti. Yaklaşık elli yıllık bir hastanemiz vardı. Hastanemiz yenilendi ve tekrar ameliyathane hizmetlerine başlamış olduk. İlk ameliyatımız Kadın Doğum Uzmanımız tarafından, son derece sağlıklı bir sezaryen doğumu ile gerçekleştirdik. Bütün emeği geçenlere minnettarız’’ dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.