USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

GENÇLER İŞ BULAMAZKEN; YAŞLI VATANDAŞIN ÖRNEK AZMİ!

Batman’da gençler arasında işsizlik had safhada iken yaşlı vatandaşlar ailelerinin geçimin sağlamak için çalışma azmi gösteriyorlar.

GENÇLER İŞ BULAMAZKEN; YAŞLI VATANDAŞIN ÖRNEK AZMİ!

 Batman'da 65 yaşındaki yaşlı adam, ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen sokakta tandır ekmeği satarak ailesinin geçimini sağlıyor. Batman'da pandemi sürecinin devam etmesine rağmen hasta ve yaşlı haliyle, bir iş yerinin önünde tandır ekmeği satarak ailesinin geçimini sağlayan Şevket Akburak (65), vatandaşların takdirini topluyor. Geçen hafta Vali Hulusi Şahin’in de dikkatini çektiği ve ekmeklerini satın aldığı yaşlı vatandaş Akburak, mesken edindiği bir çayhanenin önüne tandır ekmeklerini koyarak yoldan geçen vatandaşlara satıyor. Tandır ekmeği satarak ailesinin geçimini sağladığını belirten Akburak, eşinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ve kendisinin kazancıyla geçimlerini sağlayabildiklerini söyledi.

KİRADA OTURUYOR

TOKİ'de kirada oturan Akburak, yılda yaklaşık 4 bin TL aidat parası ödediğini, geçimlerini sağlamakta zorlandığından ötürü yaklaşık 3 yıldır TOKİ’ye ödeme yapamadığını dile getirdi. İlerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen sıcak havaya aldırış etmeden rızkı için çalışan Akburak, gençlere örneklik teşkil ediyor.  Daha önce ayakkabı boyacılığı yaptığını, ayakkabı boyacılığından bir şey kazanmadığından tandır ekmeği satmaya başladığını belirten Akburak, “65 yaşındayım. 8 senedir ayakkabı boyacılığı işini yaptım, şimdi de yapıyorum. Bundan önce tablacıydım, hastalanınca bırakmak zorunda kaldım. Şimdi de tandır ekmeği satıyorum. Günde bazen 20, bazen 30 lira kazanıyorum. TOKİ’lerde kalıyorum. Sene de 4 bin liraya yakın aidat ödüyorum. Maddi imkânsızlıktan dolayı 3 yıldır taksitlerimi ödeyemiyorum. Boya sandığım ve bu tezgâhım dışında hiçbir gelirim yok. Eşimin 500 TL kadar engelli maaşı var. Başka gelirimiz yok” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ