USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

MAYIS AYINA DA ZAMLA GİRİLDİ

Sıfır otomobil fiyatlarına bir kez daha zam geldi.

MAYIS AYINA DA ZAMLA GİRİLDİ

Nisan ayında başlayan fiyat artışları, Mayıs’ın ilk haftasında da hız kesmeden devam etti. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için piyasa her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Mayıs ayıyla birlikte birçok otomobil markasının fiyat listelerinde dikkat çeken değişiklikler yaşandı. Edinilen bilgilere göre 16 marka, modellerine %2 ila %6 oranında zam yaptı. Yapılan bu zamların modelden modele değişiklik gösterdiği ifade ediliyor.

Otomotiv piyasasında yaşanan bu hareketlilik, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ederken, zammın asıl nedeni de merak konusu oldu. İlk bakışta döviz kurundaki artış gerekçe olarak gösterilse de veriler bu savı desteklemiyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Euro/TL kuru ortalama 42,75 seviyesindeyken, şu an 43,50 seviyelerinde seyrediyor. Yani yaklaşık %1,25’lik bir artış söz konusu. Ancak araçlara yapılan zam oranları bu artışın çok üzerinde. Bu durum, fiyat artışlarının sadece döviz kuru kaynaklı olmadığını ortaya koyuyor.

Vatandaşlar ise art arda gelen zamlar karşısında araç alımını ertelemek zorunda kalıyor. Otomotiv sektöründeki bu zam trendinin ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ