USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

BATMAN’A KAYAK MERKEZİ GELİYOR

Batman’ın önemli doğal alanlarından Mereto Dağı’nda planlanan kayak merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor.

BATMAN’A KAYAK MERKEZİ GELİYOR

Kış turizmine yönelik projede pist alanındaki dolgu ve zemin hazırlıkları sürdürülürken, güvenli kullanım amacıyla pistin bitiş noktasında koruyucu set çalışması gerçekleştiriliyor.

Projelendirme sürecinin ardından sahada yürütülen çalışmalarda, kayak pistinin altyapı sının hazırlanmasına yönelik işlemlere ağırlık veriliyor. Pist alanında dolgu ve zemin düzenleme çalışmaları ekipler tarafından aralıksız sürdürülüyor.

VALİ CANALP ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Çalışmaları yakından takip eden batman Valisi Ekrem Canalp, mereto Kayak Merkezi projesinin kentin kış turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Mereto Dağı’nın doğal yapısı ve kar koşullarının kış turizmi açısından fırsat sunduğunu ifade eden Canalp, tesisin tamamlanmasıyla Batman’ın turizm çeşitliliğinin artırılmasının ve çevre illerden gelecek ziyaretçilerin bölgeye çekilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Canalp, projenin tamamlanmasının ardından tesisin hem Batmanlılara hem de çevre illerden gelecek vatandaş lara hizmet vermesinin, bölgedeki ekonomik hareketliliğe ve istihdama katkı sağlamasının beklendiğini söyledi.

KIŞ TURİZMİNE KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR

Doğa sporları, kış turizmi ve sosyal kullanım alanlarıyla birlikte planlanan Mereto Kayak Merkezi’nin tamamlanmasıyla bölgenin kış aylarında daha fazla ziyaretçi ağırlaması hedefleniyor.

Sahadaki çalışmaların tamamlanmasının ardından tesisin sporseverler ve ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ