Batman veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Yamaç, Raman Dağı'nda silahla vurulan yabani atlara ilişkin yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
Raman Dağı'nda doğal yaşam alanlarında 10'a yakın yabani atın kimliği belirsiz kişilerce silahla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Abdullah Yamaç, olayın insanlık dışı olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılması için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
"BU KATLİAM İNSANLIK DIŞIDIR VE ASLA KABUL EDİLEMEZ"
Basına yansıyan, Raman Dağı'nda doğal yaşam alanlarında vahşice hedef alınan 10’a yakın yabani atın silahla vurulduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmakta olduklarını ifade eden Yamaç, bu katliamın insanlık dışı olduğunu ve asla kabul edilemez olduğunu söyledi.
"BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Yamaç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Her canlının doğada yaşam hakkını savunan biz veteriner hekimler, bu dilsiz ve zararsız canlıların yaşam hakkını korumayı meslek odası olarak her zaman savunacağız. Bunu yapanların cezasız kalmaması için bu olayın takipçisi olacağız. Doğaya ve canlılara karşı sağduyulu davranmamız gerekiyor. İnsanoğlu unutmamalıdır ki her şeyini doğaya borçludur; her canlının yaşama hakkı vardır. Biz Batman Veteriner Hekimleri Odası olarak, her canlının yaşam hakkını savunmayı boynumuzun borcu biliyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız."