Oymataş Köyü, Üniversite Batı Raman Kampüs alanı ve Kantar Köprüsü mevkilerinde suya bırakıldığı tespit edilen toplam 1000 metre uzunluğundaki yasak misina ağları toplanarak imha edildi.
YASAKLI AĞLARA 83 BİN LİRA CEZA
Denetimler kapsamında, yasaklı misina ağlarıyla balık avlayan kişilere toplamda 83 bin TL idari para cezası kesildi. Ekipler, sürdürülen titiz çalışmalar neticesinde kaçak avcılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi.
AVLANMA KURALLARINA UYARI
Yetkililer, 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında iç sularda balık avcılığının tamamen yasak olduğunu hatırlattı. Bu tarihler dışında ise ticari amaçlı avcılığın ruhsatla yapılabileceği, sportif ve amatör balıkçılık yapmak isteyenlerin ise il veya ilçe tarım müdürlüklerinden belge alması gerektiği belirtildi.
DENETİMLER SÜRECEK, VATANDAŞA DUYARLILIK ÇAĞRISI
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, doğal kaynakların korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşlara da bu konuda duyarlı olmaları ve yasa dışı faaliyetleri bildirmeleri yönünde çağrıda bulundu.