KABİNE YOĞUN GÜNDEMLE TOPLANIYOR

KABİNE YOĞUN GÜNDEMLE TOPLANIYOR

Gündemde emekli maaşları ve kamu işçilerinin zam pazarlığı da var

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, iki haftalık aranın ardından kabine yarın Beştepe'de toplanıyor. Gündemde "Terörsüz Türkiye" süreci, ekonomi, ve dış politika var.

Toplantının öncelikli başlığı "Terörsüz Türkiye" süreci olacak. PKK'nın silah bırakma süreci ve sahadaki son gelişmeler değerlendirilecek. Erdoğan’ın "provokasyon" uyarısına yönelik önlemler de ele alınacak.

 1 

Ekonomi ve emekli maaşları

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar değerlendirilecek. En düşük emekli maaşı için yapılacak düzenleme ve kök maaşı düşük olan emeklilerin temmuz zammından faydalanması da gündemde. kamu işçilerinin zam süreci de toplantıda değerlendirilecek.

a

Dış politika

İran ve siyonist rejim ateşkesi, Gazze'deki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye’nin arabuluculuk çalışmaları masada olacak.

Erdoğan’ın NATO Zirvesi kapsamındaki ikili görüşmelerine de değinmesi bekleniyor. 

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ