Rûdaw Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği “Türkiye'nin Zorlu Barışı Çalıştayı”na katılan Ramanlı, ardından Erbil’de çeşitli görüşmeler yaptı.
Hoşnav Aşireti Lideri Nevzat Enver Beg ve ailesiyle bir araya gelen Ramanlı, PDK-S yetkilileriyle de görüşerek Suriye Kürtlerinin durumu ve yeni süreç üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Ramanlı burada, “ kürt meselesine adil bir çözümün temeli barıştır. Partimiz bu hedefe katkı sunmaya hazırdır” dedi.
Heyet ayrıca Yekgirtu yöneticileriyle de buluşarak Türkiye’de başlatılan “Terörsüz Türkiye Süreci” ve bölgedeki siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
Ramanlı’ya Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik ve Erbil Temsilcisi Mücahit Şimşek eşlik etti.