DURMUŞ: TRAFİK KURALLARINA UYMAK DİNİ BİR VECİBEDİR

DURMUŞ: TRAFİK KURALLARINA UYMAK DİNİ BİR VECİBEDİR

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş trafik konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Okulların açılmasıyla birlikte Batman’da artan trafik yoğunluğu zaman zaman sıkışıklık, kaza ve tartışmalara neden olurken, Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş trafik konusunda önemli uyarı larda bulundu.

Müftü Durmuş, trafik kurallarına uymanın sadece toplumsal bir sorumluluk değil aynı zamanda dini bir vecibe olduğunu vurguladı. aşı rı hız, hatalı sollama ve kırmızı ışık ihlali gibi davranışların büyük günah ve vebal olduğunu belirten Durmuş, “Bir anlık öfke hem dünyamızı hem ahiretimizi karartabilir. İnsanların canı ve malı dokunulmazdır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’de insan hayatının öneminin defalarca vurgulandığını hatırlatan Müftü Durmuş, “Cenab-ı Allah, bir insanın hayatını kurtarmayı bütün insanların hayatını kurtarmaya denk tutmuştur. Haksız yere bir cana kıymanın da tüm insanlığı öldürmek gibi olduğunu buyurmuştur. Bu nedenle trafik kurallarına uymak dini bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.

a

Durmuş, öfkeye kapılmanın trafikte büyük felaketlere yol açtığını belirterek sabır çağrı sı yaptı:

“Hazreti Peygamber (s.a.v.), ‘Öfkelenme’ diye tavsiyede bulunmuştur. Oysa bir dakika sabretmek, büyük felaketleri önler. Bir anlık öfke hem katil olmaya hem de yıllarımızı hapiste geç irmeye yol açabilir. Lütfen öfkemize sahip çıkalım, insanların canına ve malına kastetmeyelim.”

Müftü Durmuş, vatandaş ları trafik kurallarına riayet etmeye, sabırlı ve sağduyulu davranmaya davet ederek, insan hayatının korunmasının dini ve insani bir görev olduğunun altını çizdi.

a

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ