BATMAN’A İLK ÇOCUK ROMATOLOJİSİ UZMANI

BATMAN’A İLK ÇOCUK ROMATOLOJİSİ UZMANI

Batman Hastanelerine 16 Yeni Doktor Atandı 15 Uzman Hekim ve 1 Tabip Göreve Başlayacak

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 125. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası sonuçlarına göre Batman’a 15 uzman hekim ve 1 tabip atandığını duyurdu.

Nasıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni atanan hekimlerin Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilçe devlet hastaneleri ve toplum sağlığı merkezlerinde göreve başlayacaklarını belirtti.

Milletvekili Nasıroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine erişimini güçlendirmek amacıyla yaptığımız girişimler sonucu, Batman’ımıza 125. dönem DHY kurası kapsamında 15 uzman hekim ve 1 tabip kadrosu tahsis edilmiştir. Göreve başlayacak hekimlerimize başarılar diliyor, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Atanan uzman hekimlerin branşları arasında Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Romatolojisi, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyasyon Onkolojisi, Acil Tıp, Ortopedi ve Travmatoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, İç Hastalıkları gibi kritik alanlar yer alıyor.

Bu dönemle birlikte ilk kez Çocuk Romatolojisi Uzmanı Batman’a kazandırıldı. Ayrıca ikinci Radyasyon Onkoloğunun atanmasıyla Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin (OTTM) kapasitesinin güçlendiği ifade edildi.

Atamayla birlikte Batman’ın sağlık altyapısının daha da güçleneceği ve uzman hekim ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ