Gün boyunca süren yarışmada yaklaşık 60 farklı yöresel yemek jüri tarafından titizlikle değerlendirildi. Etkinlikte bölgenin zengin mutfak kültürü bir kez daha gözler önüne serildi.
SAVARA RAKİSTİ BİRİNCİ OLDU
Jürinin değerlendirmesi sonucunda, birinciliği Savara Rakisti kazanırken, ikincilik ödülü Mumbar Dolması’na, üçüncülük ise Kaburga Dolması’na verildi. Yarışmada aroma dengesi, lezzet, özgünlük ve sunum gibi kriterler dikkate alındı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
Festival komitesi, yarışmaya katılan tüm aşçı ve katılımcılara teşekkür ederek, “Yarışmamızda dereceye giren tüm ustalarımızı tebrik ediyor, bu kültürel zenginliğin yaşatılmasına katkı sunan herkese minnet duyuyoruz. Gastronomi Festivalimiz, lezzet dolu anlarıyla hafızalarda yer etti” açıklamasında bulundu.

