Gelenekten geleceğe uzanan bu çalışmada, üniversiteli gençler ile ilkokul öğrencileri arasında anlamlı bir lezzet köprüsü kuruldu.
Hasankeyf’in bereketli topraklarında yetişen ürünlerle hazırlanan Nane Şileki, modern sunum teknikleriyle yorumlanarak çocuklara hem kültürel mirası tanıma hem de gastronomiye yenilikçi bir gözle bakma fırsatı sundu.
Etkinliğe destek veren Batman Üniversitesi Hasankeyf MYO’ya, Aşçılık Topluluğu’na ve Öğretim Görevlisi Hüseyin Gül’e teşekkür edilirken, Hasankeyf İlkokulu Müdürü Erdal Güzel şu ifadeleri kullandı: “Bu proje, hem çocuklarımızın kültürel mirasımızı tanımasına hem de yöresel lezzetlerimizi yaşatmamıza büyük katkı sağladı. Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileriyle kurduğumuz bu iş birliği, eğitimde dayanışmanın en güzel örneklerindendir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
