Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, yenidoğan bebeklerde doğum sonrası yaşanabilecek solunum sorunlarına hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi amacıyla “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi” başlatıldı.
Bebek ölümlerini ve kalıcı hasar risklerini azaltmayı hedefleyen eğitim programı, Sağlık Bakanlığı’nın yetkili eğitimcileri tarafından yürütülüyor. Eğitim kapsamında, hastanelerin doğum salonları, yenidoğan yoğun bakım üniteleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan sağlık personeline yönelik teorik dersler ile uygulamalı eğitimler veriliyor.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Tahir Yarba, eğitimin doğum anı ve hemen sonrasında yenidoğanlara yapılması gereken doğru müdahaleleri kapsadığını belirterek, programın sahada görev yapan sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmayı amaçladığını ifade etti.
Zamanında ve doğru müdahalenin yenidoğanların yaşam şansını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Yarba, Batman’da düzenlenen bu eğitimin sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
