ZEKÂT KEYFİ OLMAMALI

ZEKÂT KEYFİ OLMAMALI

ZEKÂT KUR’AN VE SÜNNET ÖLÇÜLERİNE GÖRE VERİLMELİ

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, zekât ve fitrenin belirli kuralları olan farz ibadetler olduğunu belirterek, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Molla Beşir Şimşek, Ramazan ayının yalnızca oruçtan ibaret olmadığını, sadaka, zekât ve fitre bilincinin de artırılması gerektiğini ifade etti. Sadaka kavramının Kur’an’da hem farz olan zekât ve fitre hem de nafile yardımlar anlamında kullanıldığını belirten Şimşek, farz ibadetlerin belirli ölçülere göre yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

RAMAZAN SALİH AMELLER İÇİN FIRSATTIR

Ramazan’ın bereket ayı olduğunu hatırlatan Şimşek, bu ayda yapılan hayır ve hasenatın karşılığının katlandığını ifade etti. Ancak infak bilincinin toplumda istenilen seviyede olmadığını belirterek, paylaşma ruhunun sadece Ramazan’la sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirdi.

ZEKÂT SEKİZ SINIFA VERİLMELİ

Zekât ve fitrenin dinin temel rükünlerinden olduğunu vurgulayan Şimşek, bu yardımların Kur’an’da belirtilen sekiz sınıfa verilmesi gerektiğini söyledi.

Zekâtın keyfi tercihlerle değil, gerçekten muhtaç olanlara ulaştırılması gerektiğini belirten Şimşek, yardımın amacına uygun şekilde yapılmasının hem toplumsal dengeyi güç lendireceğini hem de ibadetin ruhuna uygun olacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ