38.YILINDA UNUTULMADI

38.YILINDA UNUTULMADI

PWK BATMAN’DA HALEPÇE SOYKIRIMINI ANDI

PWK batman İl Teşkilatı, 16 Mart 2026’da Batman Gülistan Caddesi girişinde Halepçe Soykırımı’nı anmak için bir araya geldi. PWK İl Başkanı Aziz Özdemir, yaptığı konuşmada halkı saat 10.55’te 5 dakikalık saygı duruşuna davet etti ve partinin basın açıklamasını okudu. Ardından Ali Remi, kendi yazdığı “Halebça min” şiirini okudu.

HALEPÇE SOYKIRIMININ TARİHÇESİ VE MESAJI

PWK açıklamasında, 16 Mart 1988’de Saddam Hüseyin’in kimyasal saldırısıyla Güney Kürdistan’daki Halepçe’de 5 binden fazla Kürt’ün katledildiği hatırlatıldı. Soykırımın sadece bir halkın değil, insanlığın da hedef alındığı vurgulandı. Açıklamada, Kürdistan’ın dört parçasında hâlen toplu katliam ve saldırıların sürdüğü belirtilerek uluslararası toplumun sorumluluğu hatırlatıldı.

PWK, yaşanan olumsuzluklara rağmen Kürt halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin devam ettiğini, tarihsel yaraların ulusal bilinç ve ittifakla sarılacağını ifade etti. Parti, Halepçe Soykırımı’nın 38. yıldönümünde tüm fail ve destekçilerini kınadı, şehitleri saygıyla andı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ