batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Op. Dr. Salih Selman katıldı. Programa ayrıca Batman Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrenciler ve davetliler iştirak etti.
Programda gençlik, eğitim , maneviyat, ilim ve sosyal sorumluluk konuları ele alındı.
Açılış konuşmasını yapan TÜGVA Batman İl Başkanı Mehmet Onutçu, İhtisas Akademi programının yalnızca akademik bilgi aktarmayı değil, gençlerin karakter gelişimine katkı sunmayı hedeflediğini söyledi.
Onutçu, güçlü toplumların bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkün olduğunu ifade ederek, gençlerin zamanlarını verimli kullanmaları ve sürekli öğrenmeye açık olmaları gerektiğini belirtti.
Programda konuşan Op. Dr. Salih Selman ise eğitim hayatından örnekler paylaşarak, ilim ile manevi değerlerin birlikte korunmasının önemine dikkat çekti. Selman, akademik başarı nın yanı sıra ahlaki duruşun da önemli olduğunu ifade etti.
Gençlere iyilik yapmanın ve topluma faydalı bireyler olmanın önemini anlatan Selman, ibadet, eğitim ve sosyal sorumluluk dengesinin korunması gerektiğini kaydetti.
Programa öğrencilerin yanı sıra akademisyenler ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği bildirildi. Etkinlik, katılımcıların sohbeti ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

