PSİKOLOG KADER YILDIZ:

PSİKOLOG KADER YILDIZ:

SINAV SONUCU SİZİN DEĞERİNİZİ BELİRLEMEZ

YKS öncesi öğrencilerin yaşadığı kaygının doğal olduğunu belirten Psikolog Kader Yıldız, sınav sonucunun bir insanın değerini belirlemeyeceğini vurgulayarak gençlere kendilerine güvenmeleri çağrı sında bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve kaygı düzeyi artarken, Psikolog Kader Yıldız gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Kaygının sınav sürecinin doğal bir parçası olduğunu belirten Yıldız, öğrencilerin son günlerde kendilerine karşı daha anlayışlı olmaları gerektiğini söyledi.

Sınav öncesinde birçok öğrencinin başarı sızlık korkusu yaşadığını ifade eden Yıldız, "Kaygı hissetmek normaldir. İnsan önem verdiği şeyler karşısında heyecanlanır ve zaman zaman kendinden şüphe duyabilir. Bu bir zayıflık değil, insan olmanın doğal bir parçasıdır" dedi.

"KENDİNİZİ BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN"

Son günlerde öğrencilerin sosyal medyada karşılaştıkları çalışma programları ve başarı paylaşımlarından olumsuz etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, her öğrencinin öğrenme sürecinin farklı olduğunu belirtti.

Öğrencilere düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve moral düzeylerini koruma tavsiyesinde bulunan Yıldız, sınav gününde yalnızca bilginin değil, ruh halinin de başarı üzerinde etkili olduğunu söyledi.

"YKS HAYATIN TAMAMI DEĞİL"

Sınavın önemli olduğunu ancak hayatın tamamını belirlemediğini ifade eden Yıldız, bir sınav sonucunun insanın karakterini, vicdanını, yeteneklerini ve hayallerini ölçemeyeceğini dile getirdi.

Yıldız, "Sınav sonucu ne olursa olsun, bu sonuç sizin kim olduğunuzu anlatan bir kimlik kartı olmayacak. Hayat bundan çok daha geniş ve uzun bir yolculuktur" ifadelerini kullandı.

"BİR PUANDAN ÇOK DAHA FAZLASISINIZ"

Gençlere kendilerine güvenmeleri çağrısında bulunan Psikolog Kader Yıldız, son günlerde yoğun stres yerine emeklerine odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Yıldız, "Elinizden geleni yapın ve gerisini zamana bırakın. Unutmayın, sonuç ne olursa olsun siz bir puandan çok daha fazlasısınız" diyerek tüm öğrencilere sakin, sağlıklı ve umut dolu bir sınav süreci diledi.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ