ÇOCUKLARIN GÖZDESİ "KOCA KAFA NATE" OLDU

ÇOCUKLARIN GÖZDESİ "KOCA KAFA NATE" OLDU

BATMANLI ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ KİTAPLAR BELLİ OLDU

Kütüphane verileri çocuk okurların kitap tercihlerini ortaya çıkardı

batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nin 2026 yılı ilk altı aylık verileri, çocukların en çok ilgi gösterdiği kitapları da ortaya koydu. Macera, bilim ve çizgi roman türündeki eserlerin öne çıktığı listede, çocukların birbirinden farklı kitaplara ilgi gösterdiği görüldü.

"KOCA KAFA NATE" İLK SIRADA

Çocuk kategorisinde Lincoln Pierce'ın "Koca Kafa Nate Sınıf Atlıyor" adlı kitabı 22 kez ödünç alınarak listenin zirvesine yerleşti.

Onu Haluk Can Dizdaroğlu'nun "Kral Şakir 2: Macera Devam Ediyor!" adlı eseri 20 kez, Simon Mugford'un "Futbolun Süper Yıldızları Neymar" kitabı ise 18 kez ödünç alınarak takip etti.

KLASİKLER VE BİLİM KİTAPLARI DA TERCİH EDİLDİ

Çocukların en çok okuduğu eserler arasında "Dede Korkut Hikâyeleri", "Dağların Kızı Heidi", "Ay'a Yolculuk", "George ve Zaman Gemisi", "Çılgın İcatlar", "Çılgın Milletler" ve "Masal Masal Üstüne" de yer aldı.

Kütüphane verileri, Batmanlı çocukların yalnızca eğlenceli hikâyelere değil, bilimsel içeriklere ve dünya klasiklerine de ilgi gösterdiğini ortaya koyarken, okuma alışkanlığının küçük yaş larda güçlenmeye devam ettiğini gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ