600 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır atık Müdürlüğü, ömrünü tamamlamış lastiklerin çevreye zarar vermesini önlemek ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.
116 NOKTADAN TOPLANIYOR
Kent genelindeki 116 farklı toplama noktasından kapalı kasa kamyon , kamyon ve iş makineleriyle toplanan atık lastikler, Atık lastik Toplama Sahası'na taşınarak burada depolanıyor. Biriktirilen lastikler daha sonra TIR'larla lisanslı geri dönüşüm tesislerine sevk ediliyor.
50 TIRLIK SEVKİYAT YAPILDI
Batman Belediyesi Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürlüğü ile kent genelinde oluşan atık lastikler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen LASDER'in yetki verdiği firma ile Batman Belediyesi iş birliğinde toplanıyor.
2026 yılının Ocak-Temmuz döneminde toplam 600 bin 180 kilogram ömrünü tamamlamış lastik, 50 TIR ile lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilerek ekonomiye kazandırıldı.
ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
Yetkililer, Batman'ın imar ve mücavir alan sınırlarının genişlemesine bağlı olarak oluşan atık lastik miktarında artış yaş andığını belirterek, toplama ve taşıma sisteminin güçlendirildiğini, çevrenin korunmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

