HASANKEYF’İN ÜNLÜ BENATİ İNCİRİ TEZGAHLARDA! KİLOSU 200 TL’DEN SATILIYOR

HASANKEYF’İN ÜNLÜ BENATİ İNCİRİ TEZGAHLARDA! KİLOSU 200 TL’DEN SATILIYOR

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yetişen ve yöre halkının sezonunu merakla beklediği Benati inciri tezgahlardaki yerini aldı 

Yeni mahsul olması nedeniyle kilogramı 200 TL’den satış a sunulan incire vatandaşların ilgisi yoğun..

YAĞIŞLAR HASADI GECİKTİRDİ

Yaklaşık 18 yıldır meyve-sebze sektöründe faaliyet gösteren esnaf Yusuf Nilüfer, bu yıl yağışların bereketli geçmesi nedeniyle üzüm ve incir hasadının 15-20 gün geciktiğini söyledi.

Nilüfer, “Şu anda yeni mahsul olduğu için Benati incirinin kilosunu 200 TL’den satıyoruz. Vatandaşların ilgisi oldukça yoğun” dedi.

FİYATIN 100 TL’YE GERİLEMESİ BEKLENİYOR

Hasadın ilerleyen günlerde artmasıyla birlikte fiyatların da düşmesinin beklendiğini belirten Nilüfer, Benati incirinin kilogram fiyatının sezon içerisinde yaklaşık 100 TL seviyelerine kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Hasankeyf’in yöresel ürünleri arasında önemli bir yere sahip olan Benati inciri, hem lezzeti hem de besleyici özelliğiyle vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ