MOLLA BEŞİR ŞİMŞEK’TEN AİLELERE EVLİLİK ÇAĞRISI

MOLLA BEŞİR ŞİMŞEK’TEN AİLELERE EVLİLİK ÇAĞRISI

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, evliliklerin altın, çeyiz ve ayrı ev gibi maddi beklentiler nedeniyle zorlaştırılmasının gençleri evlilikten uzaklaştırdığını belirterek ailelere çağrıda bulundu.

 Şimşek, evlilik süreçlerinin İslami ölçüler çerçevesinde kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gençlerin evlilik sürecinde karşılaştığı maddi ve manevi sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Evliliğin günümüzde yüksek maliyetler ve ailelerin beklentileri nedeniyle gençler açısından ulaşılması güç bir hale geldiğini belirten Şimşek, özellikle altın , çeyiz ve ayrı ev gibi taleplerin evlenmek isteyen gençleri ciddi şekilde zorladığını ifade etti.

“Evlilikler zorlaştıkça gençler evlilikten uzaklaşıyor”

Manevi değerlerden uzaklaşmanın toplumda çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini savunan Şimşek, bunların başında evliliklerin zorlaştırılmasının geldiğini söyledi.

Gençlerin bir yandan evlenmekte zorlandığını, diğer yandan evlenen çiftlerin de evliliklerini sürdürebilme konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten Şimşek, ekonomik koşulların yanı sıra manevi eksikliklerin de bu tabloda etkili olduğunu dile getirdi.

Ailelerin çocuklarının evliliği için yüksek maddi şartlar öne sürmemesi gerektiğini belirten Şimşek, gençlerin “Nasıl evleneceğiz, hangi gelirle yuva kuracağız?” endişesi taşıdığını ifade etti.

“Dünyalık beklentiler gençlerin cesaretini kırıyor”

Evlilik öncesinde ailelerin taleplerinin gençlerin önünde önemli bir engel oluşturduğunu kaydeden Şimşek, evlilik için istenen yüksek miktardaki altın, çeyiz ve ayrı ev şartlarının gençlerin evlilik kararını ertelemesine yol açtığını söyledi.

Şimşek, gençlerin evlenememesinin beraberinde çeşitli sosyal ve manevi sorunları getirdiğini savunarak, ailelerin bu konuda daha duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

Boşanmalara da dikkat çekti

Şimşek, evlilik kurmanın yanı sıra kurulan ailelerin devamlılığının da önemli bir sorun olduğunu ifade etti. Maneviyatın geri plana itilmesi ve maddi yüklerin artmasının evliliklerin kısa sürede yıpranmasına neden olabildiğini dile getiren Şimşek, ailelerin evlilik sürecinde daha fazla sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Evliliğin yalnızca sosyal bir birliktelik değil, aynı zamanda dini açıdan önemli bir sorumluluk olduğunu belirten Şimşek, gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

“Evlilik süreci baştan sona kolaylaştırılmalı”

Kız istemeden düğüne kadar evliliğin bütün aşamalarında daha sade ve ölçülü bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, ailelere çağrı da bulundu.

Şimşek, evliliklerin maddi beklentilerle ağırlaştırılmak yerine İslami ölçülere uygun biçimde kolaylaştırılmasının hem gençlerin yuva kurmasını hem de aile kurumunun güçlenmesini sağlayacağını söyledi.

Toplumun geleceğinin gençlerin aile kurabilmesiyle yakından ilişkili olduğunu belirten Şimşek, evlilik konusunda yanlış uygulamalardan vazgeçilmesi ve ailelerin gençlere destek olması gerektiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ