İTFAİYE 7 AYDA 2833 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

İTFAİYE 7 AYDA 2833 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kasım 2024 – Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Advert

7 aylık süreçte toplam 2833 farklı işlem gerçekleştiren ekipler, hem kent genelindeki yangınlara hem de kurtarma operasyonlarına yoğun mesai harcadı.

yangın önleme çalışmaları kapsamında 606 iş yeri denetlenirken, kent genelinde meydana gelen 935 yangına (ev, anız, ot, araç, bahçe, ağaçlık alan, ekin, lastik ve konteyner yangınları) müdahale edildi.

aa

vatandaş lardan gelen ihbarları da titizlikle değerlendiren ekipler, 201 mahsur kalma vakasına müdahale ederek özellikle can dostlarımız olan hayvanları güvenli alanlara tahliye etti.

116 trafik kazasına müdahale eden İtfaiye ekipleri, kazalarda can ve mal kurtarma çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle parmaklarına yüzük sıkışan ya da demir korkuluklara başı sıkışan 27 vatandaşın yardımına koştu.

Batman Belediyesi İtfaiyesi, yalnızca kent içinde değil, gerektiğinde il dışına da destek verdi.

Bu kapsamda 12 farklı ildeki boğulma vakalarına sualtı ve su üstü arama kurtarma ekipleri yönlendirilirken, farklı şehirlerdeki yangınlara da ekip ve ekipman desteği sağlandı.

a

Öte yandan, kurum içi eğitimlere de önem veren İtfaiye Müdürlüğü, bu süreçte toplam 41 eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat görev başında olan İtfaiye ekiplerine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ