15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıldönümünde Batman 'da şehitler dualarla anıldı. Batman Valiliği öncü lüğünde, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programına yoğun katılım sağlandı.
FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde hayatını kaybedenler için düzenlenen program , Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okunarak şehitler dualarla yad edildi.
Programa Batman Valisi Ekrem canalp , Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte 15 Temmuz şehitleri için okunan Hatm-i Şerif duasının ardından, programa katılan vatandaş lara ikramda bulunuldu.