VALİ CANALP: “BATMAN MODELİ” TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

VALİ CANALP: “BATMAN MODELİ” TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Batman Valisi Ekrem Canalp, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batman Belediyesi iş birliğiyle Tilmerç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Tilmerç Halk Kütüphanesi binasında incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında konuşan Vali Canalp , dünyada “Seattle Modeli” olarak bilinen kütüphane anlayışının, Türkiye’de “Batman Modeli” adıyla uygulanacağını belirtti. Canalp, Batman’da aynı konseptte sekiz kütüphane yapılacağını ifade etti.

Tilmerç Halk Kütüphanesi’nin, il kütüphanesi konseptinde tasarlandığı ve 2 bin 435 metrekare alan üzerine inşa edildiği bildirildi. Kütüphane binası iki katlı olup, 700 kişilik okuma salonuna sahip.

a

İncelemelere Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekilleri Mustafa Caner Culukar ile Ekrem Güngör, Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muhammed Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ve inşaat firması yetkilileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ