?>

500 YATAKLI HASTANENİN KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 500 yataklı hastanenin kapasitesinin artırılacağını söyledi.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Yeşiltepe Mahallesi'nde Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Törene Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Burada konuşan Milletvekili Nasıroğlu, Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını ve sağlık alanındaki sorunların büyük oranda çözüldüğünü söyledi.
"Geçmiş dönemlerde bıçak parası adı altında hasta ve hasta yakınlarına kabus olan uygulamalar AK Parti hükümetlerince sonlandırılmıştır" diyen Nasıroğlu şöyle konuştu: "Artık kimse hastane kapılarında beklemiyor. Eskiden SSK olarak bilinen hastanedeki uzun kuyrukları hatırlıyorum. Hastane ve ilaç  kuyrukları, bunlar adeta kabus gibiydi.  Bunları unutmak mümkün mü? Geçmişte hastası ve cenazesi hastanelerde rehin tutulan bir ülkeydik. O yıllardan   bugünlere geldik."
Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını ve Avrupa standartlarının üstünde sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ülkemiz güçlendikçe  sağlık alanındaki   talepleri de güçlü şekilde karşılıyor. Sağlık alanında yapılan reform niteliğindeki adımlar ortada. Hem bina yönüyle hem teknik anlamda. Halkımız, hizmetin en iyisini hak ediyor. Devletimiz, halkımıza Avrupa’dan da üst standartlarda sağlık hizmeti sunuyor."
AK Parti döneminde yapılan ve yapıldığı dönemde eleştiri alan Şehir Hastaneleri konseptinin dünyaya örnek olan bir model haline geldiğini ifade eden Nasıroğlu, "Bizler tüm paydaşlarımızla birlikte güzel bir birliktelik oluşturduk. Bu birlik ve beraberliğin Batman'ın geleceğiyle ilgili güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Geçen senenin ortalarında Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi'nin temelini attık. Kısa sürede bu tanı merkezinde de çok yol kat ettik. Bizler az konuşup çok çalışarak hızlı sonuçlar alıyoruz." dedi.
İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanenin kapasitesinin artırılacağı müjdesini de veren Nasıroğlu şunları kaydetti: İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanemiz için  geçenler de Sağlık Bakanımız ile görüştük. Hastanemizi 720 yataklı devasa bir hastaneye dönüştüreceğiz. Yine inşaatı devam eden hastanemizin yanında yapılmasını planladığımız 25 bin metrekare alanı olan modern bir diş fakültesi içinde gerekli görüşmeleri yaptık. Yatırım programına alındı. İnşallah bu sene içerisinde temelini de hep beraber atacağız. Bu girişimler tıp fakültesinin de ilk adımıdır. "
SAĞLIK'TA DEVAM EDEN 12 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 1 MİLYAR 975 MİLYON
Batman'da 12 adet sağlık yatırımı projesinin devam ettiğini ve proje tutarının 1 milyar 975 milyon lira olduğunu ifade eden Nasıroğlu, Batman'da Bypass ameliyatlarının da sene başında yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.
Bypass ameliyatı ile önemli bir sağlık ihtiyacının da giderildiğini belirten Nasıroğlu, dört hastanın sağlığına da kavuştuğunu aktardı.
Nasıroğlu,  "Kimse merak etmesin; bu yaptıklarımızla asla yetinmeyecek, koyduğumuz ufuk çizgisini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyacağız”.
Haftanın Öne Çıkanları

CİMER’E İLGİ ARTIYOR

2024-01-22 11:05 - TEKNOLOJİ

Eğitim-Bir-Sen’den dönem değerlendirmesi

2024-01-19 15:57 - EĞİTİM

BATMAN'DA DOĞAL GAZ BORUSU PATLATILDI

2024-01-22 11:02 - GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİ’NDEN, TAZİYEEVLERİNE DESTEK

2024-01-22 15:04 - YEREL

Bin 194 talep iletildi

2024-01-18 15:12 - YEREL

Çevre Yolu'nda zincirleme kaza

2024-01-20 23:25 - GÜNDEM

HASTALAR İÇİN GLÜTENSİZ FIRIN

2024-01-23 17:28 - YAŞAM

Özdemir’e önemli görevler

2024-01-21 16:08 - EKONOMİ

HEDEF 100 TANDIR EVİ

2024-01-23 15:41 - YEREL

STOKÇULUK YAPANLARA 130 MİLYON TL CEZA

2024-01-24 10:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

OKUL ÇAĞINDA HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM

11:10 - SAĞLIK

UZMAN DOKTORDAN HAYATİ UYARI

14:16 - SAĞLIK

BESLENME ÇANTASINDA YAPILAN BU HATALARA DİKKAT!

13:08 - SAĞLIK

FİZYOTERAPİ SADECE AĞRI İÇİN YAPILMIYOR

15:26 - SAĞLIK

OKUL BAŞARISININ GİZLİ ANAHTARI: SAĞLIKLI BESLENME

13:33 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

8 AYDA 135 BİN TON ÜRÜN GEÇTİ

15:06 - YEREL

YAŞAR CİĞER, İZCİLERLE BULUŞTU

13:53 - EĞİTİM

YETİM ÇOCUKLARA OKUL DESTEĞİ

16:16 - YEREL

2024 YILINDA KAYBOLAN MEKİYE AKYEL DOSYASI HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

16:06 - YEREL

2 KARDEŞ HARÇLIKLARINI GAZZE İÇİN BAĞIŞLADI

15:49 - YEREL