?>

66 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ

66 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu

SAĞLIK - 11 ay önce

66 yaşındaki Tahir Erol, 66 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Kalp krizi nedeniyle hastaneye getirilen ve uzun süren yoğun bakım süreci sonunda iyileşen Erol, emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
60 DAKİKA KALP MASAJI YAPILDI
Hastanın tedavisini başarıyla yürüten Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Deniz Şanlı, tedavi sürecini şu sözlerle anlattı: “Tahir Erol, 66 yaşında erkek hasta, hastane dışında kalp krizi geçirip kalbinin durması sonucu 112 tarafından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Acil serviste yapılan yaklaşık 60 dakikalık kalp masajı sonrasında kalp atımı ve kan dolaşımı sağlandı ve hasta kardiyoloji ekibi tarafından koroner anjiyografiye alındı. Tıkalı olan kalp damarına stent yerleştirildi. Hasta solunum desteği altında izlenerek, anjiyografi sonrasında 3. Basamak Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne devredildi."
72 SAAT SICAKLIK YÖNETİMİ UYGULANDI
Hastaya, 72 saat boyunca vücut sıcaklığı yaklaşık 34,5 santigrat derece olacak şekilde ‘Hedefe Yönelik Sıcaklık Yönetimi’ uygulandı ve bu süreçte uyutuldu. Ancak bu süreçte ağır şeker hastalığı, akut böbrek yetmezliği gibi komplikasyonlar gelişti. Tansiyon ve nabzının istenilen düzeylerde olmaması nedeniyle sürekli hemodiyafiltrasyon uygulandı ve kalıcı böbrek yetmezliği gelişmesi önlendi. Yoğun bakımda kaldığı süre boyunca, 60 dakikalık kalp masajına rağmen bilincinin açıldığı ve basit komutlara uyabildiği gözlemlendi."
DEFALARCA ENTÜBE EDİLDİ
Yoğun bakım sürecinde tekrarlayan enfeksiyonlar ve solunum zorlukları nedeniyle defalarca solunum cihazından ayırma denemeleri yapıldı. Nihayetinde, basınçlı maske tedavileri, öksürtme cihazı solunum terapileri ve fizyoterapi müdahaleleri ile entübasyonsuz takip edilebildi. 66 günlük yoğun bakım sürecinin sonunda bilinci açık, düşük oksijen ihtiyacıyla, tansiyon, nabız ve enfeksiyon değerleri olağan hale gelmiş olarak servise taburcu edildi. Serviste yaklaşık 2,5 aylık takip sürecinin ardından, Kurban Bayramı’ndan birkaç gün önce sağlığına kavuşarak evine taburcu oldu."
DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Tahir Erol, “Bu süreçte bana destek olan tüm sağlık çalışanlarına ve aileme teşekkür ediyorum. Bayramı evimde, torunlarımla geçirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum,” dedi. Sağlık ekibi, Tahir Bey’e yeni yaşamında sağlık, sevgi dolu ve bol kahkahalı günler diledi.
Haftanın Öne Çıkanları

DEV ETÇİL ÇEKİRGE

2024-06-30 13:25 - YAŞAM

ODUNCU’DAN, ÇOKLU MAAŞ SORUSU

2024-06-28 17:20 - GÜNDEM

BATMAN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

2024-06-30 14:22 - GÜNDEM

GÖZDE SPOR SALONU

2024-06-24 13:38 - SPOR

OP. DR. KUBA İLE SÖYLEŞİ

2024-06-24 16:26 - RÖPORTAJ

ANIZ YAKMAK SUÇ MU KABAHAT Mİ?

2024-06-23 16:02 - GÜNDEM

ÇEVRECİLERDEN BEŞ TALEP

2024-06-27 13:59 - GÜNDEM

İSRAFI ÖNLEYECEK PROJE

2024-06-24 13:31 - GÜNDEM

CADDE VE SOKAKLAR BOŞ KALDI

2024-06-25 17:29 - YAŞAM

66 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİ

2024-06-30 15:37 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ÇOCUĞUM OTİZM Mİ?

16:30 - SAĞLIK

BEŞİRİ’YE EK HASTANE BİNASI

14:01 - SAĞLIK

VÜCUDUNUZU YENİDEN ŞARJ ETMENİN YOLU

16:04 - SAĞLIK

VARİS HASTALARINA 10 ÖNEMLİ YAZ ÖNERİSİ!

14:08 - SAĞLIK

HER 6 ÇİFTTEN 1’İ KISIRLIK PROBLEMİ YAŞIYOR!

10:55 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM