?>

BAKALLAR İLK SIRADA YER ALIYOR

GÜNDEM - 10 ay önce

679 BAKKAL VAR
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, Batman’daki esnaf profili ve sektörlerin sıralamasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esnaf Sanatkarlar Odasına kayıtlı 5 bini aşkın kayıtlı esnaf bulunduğu diğer odalara beraber 7 bini aştığını belirten Çiftçi, en çok faaliyet gösteren sektörlerin başında bakkalların yer aldığını söyledi. 679 bakkal, bayilik ve büfe işletmecisinin olduğu Batman’da giyim ve gıda sektörleri de ilk üçte bulunuyor.
489 KONFEKSİYONCU ŞEHRİN TİCARETİNE KATKI SUNUYOR
Çiftçi, Batman’ın hızla değişen yapısına dikkat çekerek, son dönemde konfeksiyon esnafının da büyük bir artış gösterdiğini, 489 konfeksiyoncunun şehrin ticaretine katkı sunduğunu dile getirdi. Lokanta ve kuyumcu sektörleri de öne çıkan diğer iş kolları arasında. Özellikle altının kadınlar tarafından bir yatırım aracı olarak görülmesi, kuyumculuk sektörünü üst sıralara taşımış durumda.
YÜKSELEN YILDIZ, TELEFON SATIŞI
Daha önce lüks olarak görülen telefon satış sektörü de her geçen gün büyüyor. Batman’da artık herkesin temel ihtiyaçları arasında yer alan cep telefonu satışında 125 esnaf faaliyet gösteriyor. Bu sayı, teknolojik ürünlerin günlük yaşamda ne denli önemli hale geldiğini açıkça gösteriyor.
SEKTÖRLERDE SÜREKLİ YENİLENME
Başkan M. Sıddık Çiftçi, Batman’daki esnafın farklı alanlarda sürekli yenilendiğini vurguladı. Oto bakım servisçiliği, hırdavatçılık, fırıncılık, kasaplık ve pastacılık gibi sektörlerin şehirde önemli bir yer tuttuğunu belirten Çiftçi, bu sektörlerin Batman’ın ekonomik yapısına farklı katkılar sağladığını ve şehrin büyümesi ile gelişiminde kilit rol oynadığını ifade etti.
E-TİCARET HIZLA BÜYÜYOR
Başkan Çiftçi ilaveten, Batman'da belirgin bir şekilde büyüyen sektörlerden birinin de e-ticaret olduğunu belirtti. Batman esnafı, dijital dönüşüme ayak uydurarak, e-ticaret alanında kendini yeniliyor ve bu sektör şehrin ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI’NDAN SİYER YARIŞMASI DAVETİ

2024-10-11 16:12 - GÜNDEM

BİR TON ODUN BİR ÇEYREK ALTIN

2024-10-09 13:24 - TEKNOLOJİ

ADANA'NIN ÜNLÜ TATLICISI EŞREF USTA, BATMAN’DA İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI

2024-10-13 16:26 - GÜNDEM

BIOSYS, PROJE ÖDÜLLERİNE ADAY!

2024-10-10 14:18 - TEKNOLOJİ

SAADET PARTİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ: YENİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI EYÜPCAN ÇİFTÇİ

2024-10-12 21:34 - SİYASET

PETROLSPOR'A DİŞ SAĞLIĞI SPONSORLUĞU

2024-10-11 15:07 - SPOR

YETKİLİLER İNCELEMELERDE BULUNDU

2024-10-09 14:57 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE TARİHİ KEŞİF: 1600 YILLIK ASKERİ YAPI

2024-10-08 14:34 - GÜNDEM

KALEMKAR SANATI BATMAN'DA CANLANIYOR

2024-10-13 15:02 - KÜLTÜR

Sağlık-Der İl Başkanı M. Orhan Edis’ten İluh Devlet Hastanesi Açıklaması

2024-10-09 20:25 - GÜNDEM

İlgili Haberler

CANGİR: BATMAN’I GÜVENLE İNŞA EDELİM

14:11 - GÜNDEM

YEŞİL ALTIN AŞIRI SICAKLARDAN ETKİLENİYOR!

16:24 - GÜNDEM

ORMAN VE ANIZ YANGINI RİSKİ ARTIYOR

15:56 - GÜNDEM

BATMAN ESNAF ODASI’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ

16:28 - GÜNDEM

BAŞKAN ÇİFTÇİ: SADECE VATANDAŞ DEĞİL, KURUMLAR DA SORUMLU

16:22 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN ESNAF ODASI’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ

16:28 - GÜNDEM

YEŞİL ALTIN AŞIRI SICAKLARDAN ETKİLENİYOR!

16:24 - GÜNDEM

BAŞKAN ÇİFTÇİ: SADECE VATANDAŞ DEĞİL, KURUMLAR DA SORUMLU

16:22 - GÜNDEM

BAHÇE SAHİPLERİ TEPKİLİ

16:18 - BİYOGRAFİ

ORMAN VE ANIZ YANGINI RİSKİ ARTIYOR

15:56 - GÜNDEM