?>

BEBEĞİN AKCİĞERİNDE BULUNAN CİSİM ÇIKARILDI

GÜNDEM - 2 yıl önce

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 yaşındaki Asel bebek, akciğerinde bulunan yabancı cismin başarılı bir şekilde çıkarıldığı bildirildi. Yoğun bakım uzmanı Dr. Sinan Yavuz, hastanın öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle başvurduğunu ve tedavilere rağmen yoğun bakım ihtiyacı olduğunu belirtti.
3 HAFTA MAKİNEYE BAĞLI KALDI
Asel bebek, yaklaşık 3 hafta boyunca akciğer makinesine bağlı entübe bir şekilde takip edildikten sonra yapılan bronkoskopi ile yabancı cisim çıkarıldı. Ardından 4 haftalık yoğun bakımın ardından şifa ile normal servise devredildi. Dr. Yavuz, özellikle çocuk yoğun bakımında kullanılan yüksek frekanslı akciğer makinesi ve erken dönemde alınan bronkoskopi kararının hastanın iyileşme sürecinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yabancı cisim çıkarılma işleminin yoğun bakım odasında ameliyathane ortamı oluşturularak gerçekleştirilmesi, hastanın en uygun şartlarda tedavi edilmesini sağladı.
ACİL DURUMLARDA HEİMLİCH MANEVRASI YAPILMALI
Dr. Yavuz, ailelere özellikle 5 yaş altı çocukların yutma ve çiğneme koordinasyonlarının tam olarak gelişmediğini ve bu nedenle dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Acil durumlarda ise halk arasında bilinen Heimlich manevrasının yapılması ve en yakın sağlık merkezine başvurulması gerektiğini vurguladı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİLDİ
Dr. Yavuz, "İşleme katılan çocuk cerrahları Dr. Berkay Tekkanat, Dr. Gonca Hamid, kulak burun boğaz uzmanı Dr. Ali Osman Özçelik, anestezi uzmanları Dr. Zeynep Altıkulaç, Dr. Veysel Yasin Yömen, yoğun bakımımızda çalışan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ve çocuk yoğun bakımımızın kıymetli hemşirelerinin etkili bakım ve tedavileri ile hastamız şifa bulmuştur" dedi. Asel bebeğin ailesi, sağlık çalışanlarının çabaları sayesinde bebeğin sağlığına kavuşmasından dolayı minnettar olduklarını ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

İLUH DEVLET HASTANESİ’NE GÖZ DOKTORU ATANDI

2024-04-24 17:28 - SAĞLIK

CERRAHİ ONKOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2024-04-22 14:51 - SAĞLIK

TEKNOKENT MASAYA YATIRILDI

2024-04-25 14:58 - TEKNOLOJİ

BATMANLILAR STADYUMA SIĞMADI

2024-04-22 16:23 - SPOR

BELEDİYE'DEN 'İSTİKLAL PARKI' AÇIKLAMASI

2024-04-23 20:14 - GÜNDEM

BATMAN'DA COĞRAFİ TESCİL ALAN 6 ÜRÜN

2024-04-22 17:09 - GÜNDEM

BEBEĞİN AKCİĞERİNDE BULUNAN CİSİM ÇIKARILDI

2024-04-28 16:20 - GÜNDEM

AB FRIT SAHASININ AÇILIŞI YAPILDI

2024-04-23 16:43 - SPOR

FECİ KAZA: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

2024-04-23 21:23 - GÜNDEM

HASTALIKLARA KARŞI KORUR

2024-04-23 16:38 - SAĞLIK

İlgili Haberler

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU

09:20 - YEREL

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL