?>

Birinci Basamakta Yeni Yatırımlar ve İyileştirmeler

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, "İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor." dedi.

SAĞLIK - 2 yıl önce

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat başkanlığında, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, İl Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı.
Toplantıda ilçelerin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durumları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi.
Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı.
Toplantıda birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Canpolat, "İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor. Kanser, obezite, tansiyon ve diğer bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, vatandaşlarımızın taramalarını yapacağız. Onları bilgilendirerek hastalıkları ortaya çıkmadan bertaraf edeceğiz." dedi.
Daha sonra toplantı gündeminde yer alan, sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları konularında ilçelerin durumu masaya yatırıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN 7. KİTAP FUARINA HAZIRLANIYOR

2024-09-24 16:54 - GÜNDEM

398 KURS VAR

2024-09-24 15:26 - EĞİTİM

TOKİ BATMAN’DA ARSA SATACAK

2024-09-26 16:33 - GÜNDEM

BATMAN’DA 40 ÇEŞİT BALIK TÜRÜ

2024-09-26 15:12 - YAŞAM

YENİ YÜZYIL PARTİSİ’NDE YENİ ATAMA

2024-09-29 11:37 - SİYASET

DEMİR: BU KENTTE HELVA NEDEN YAPILAMIYOR?

2024-09-23 15:30 - RÖPORTAJ

BATMAN'DA BERBERLERİN KAPALI OLACAĞI GÜNLER BELİRLENDİ

2024-09-27 11:20 - GÜNDEM

KAYMAKAM BAŞAR OKULLARI GEZDİ

2024-09-22 14:48 - EĞİTİM

SASON'DA KAMU HİZMETLERİ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI

2024-09-27 11:25 - GÜNDEM

İSKENDERUN’DAN BATMAN TARAFTARINA YASAK!

2024-09-26 13:19 - SPOR

İlgili Haberler

GEBE OKULU EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

15:22 - SAĞLIK

KOLON KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA HEKİMLERE SEMİNER

14:33 - SAĞLIK

AMELİYATSIZ FITIK TEDAVİSİ MÜMKÜN

10:12 - SAĞLIK

GETAT YÖNETMELİĞİNDE KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK

10:29 - SAĞLIK

BACAKLARDA GEÇMEYEN ŞİŞLİK VE AĞRIYA DİKKAT!

10:50 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PETROLSPOR MARŞI İLK KEZ SESLENDİRİLECEK

16:42 - YEREL

LEYLA TUNÇ’TAN KÜLLİYEDE SANAT BULUŞMASI

16:19 - RÖPORTAJ

STK’LARA ÖZEL SAĞLIK EĞİTİMİ

16:09 - YEREL

BATMAN BELEDİYESİ’NE AKILLI ULAŞIMDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

16:06 - YEREL

BATMAN UÇUŞU FIRTINAYA TAKILDI, UÇAK ŞANLIURFA’YA YÖNLENDİ

15:40 - GÜNDEM