?>

Birinci Basamakta Yeni Yatırımlar ve İyileştirmeler

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, "İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor." dedi.

SAĞLIK - 1 yıl önce

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat başkanlığında, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, İl Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanları katıldı.
Toplantıda ilçelerin birinci basamak sağlık hizmetlerindeki mevcut durumları, kısa ve uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ve iyileştirmeler değerlendirildi.
Bunun yanında toplantı gündeminde, ilçelerde sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları yer aldı.
Toplantıda birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin kullanılması gerektiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Canpolat, "İkinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarına ihtiyacı azaltmak istiyorsak birinci basamak koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini öncelememiz gerekiyor. Kanser, obezite, tansiyon ve diğer bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, vatandaşlarımızın taramalarını yapacağız. Onları bilgilendirerek hastalıkları ortaya çıkmadan bertaraf edeceğiz." dedi.
Daha sonra toplantı gündeminde yer alan, sağlık bilgi sistemleri (SBS) kullanımı, hastalık yönetim platformu (HYP), ulusal kanser tarama standartları konularında ilçelerin durumu masaya yatırıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN 7. KİTAP FUARINA HAZIRLANIYOR

2024-09-24 16:54 - GÜNDEM

398 KURS VAR

2024-09-24 15:26 - EĞİTİM

TOKİ BATMAN’DA ARSA SATACAK

2024-09-26 16:33 - GÜNDEM

BATMAN’DA 40 ÇEŞİT BALIK TÜRÜ

2024-09-26 15:12 - YAŞAM

YENİ YÜZYIL PARTİSİ’NDE YENİ ATAMA

2024-09-29 11:37 - SİYASET

DEMİR: BU KENTTE HELVA NEDEN YAPILAMIYOR?

2024-09-23 15:30 - RÖPORTAJ

BATMAN'DA BERBERLERİN KAPALI OLACAĞI GÜNLER BELİRLENDİ

2024-09-27 11:20 - GÜNDEM

KAYMAKAM BAŞAR OKULLARI GEZDİ

2024-09-22 14:48 - EĞİTİM

SASON'DA KAMU HİZMETLERİ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI

2024-09-27 11:25 - GÜNDEM

İSKENDERUN’DAN BATMAN TARAFTARINA YASAK!

2024-09-26 13:19 - SPOR

İlgili Haberler

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE AKUPUNKTUR DESTEĞİ

16:52 - SAĞLIK

ÇENE CERRAHİSİNDE ÖNEMLİ BAŞARI

14:08 - SAĞLIK

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU: 35 MİLYON KİŞİ TARAMADAN GEÇTİ

15:40 - SAĞLIK

LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI

15:24 - SAĞLIK

BATMAN’DA BİR İLK: FELÇ RİSKİ AMELİYATLA ÖNLEDİ

13:27 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BATMAN’DA AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK

12:43 - ASAYİŞ

GÜZELLİK ALGISI DEĞİŞİYOR

17:30 - YEREL

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE AKUPUNKTUR DESTEĞİ

16:52 - SAĞLIK

VALİ YARDIMCILARI BURAYA TAŞINACAK

16:50 - YEREL

BİNATLISPOR, ULAŞ TÜRKEL LİDERLİĞİNDE NAMAĞLUP ZİRVEDE

16:46 - SPOR