?>

CEP TELEFONLARI ETKİLİYOR

Uzman Eğitimci Aydın: Cep telefonu öğrencilerin ders başarılarını olumsuz yönde etkiliyor.

EĞİTİM - 2 yıl önce

Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencilerin ders başarılarını olumsuz yönde etkilediğini belirten Uzman Eğitimci Ahmet Sedat Aydın, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı, Uzman Eğitimci Ahmet Sedat Aydın, cep telefonu, tablet ve benzeri dijital ekran kullanımının öğrenciler üzerinde oluşturduğu zararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
İçinde yaşadığımız çağın en büyük dönüştürücü etkisine sahip olan teknolojinin okullarda ciddi olumsuz bir etkiye neden olduğunu belirten Aydın, aşırı cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansıyla doğrudan bağlantılı olduğunun araştırmalar sonucu ortaya çıktığını vurguladı.
UNESCO'nun tüm dünya genelinde okullarda cep telefonu ve buna bağlı olarak tabletin, dijital ekranın yasaklanması noktasında tavsiyelerde bulunduğuna dikkat çeken Aydın, "Fransa öncülüğünde 2018 yılında başlayan bir akımla dünyadaki ülkelerin yüzde 14'ü cep telefonunu yasaklamaya başladılar. Türkiye, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarda cep telefonlarının tamamen yasaklanmasına karar verdi." dedi.
"AŞIRI CEP TELEFONU KULLANIMI BEYİN BÜYÜMESİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"
Cep telefonunun özellikle küçük çocuklar üzerinde ciddi olumsuzluğa neden olduğuna işaret eden Aydın, "Çocuklarda beyin gelişiminin 21 yaşına kadar sürdüğü bir dönemi göz önüne alırsak bu süreçte cep telefonlarının aşırı derece kullanılması çocuklardaki beyin büyümesine olumsuz bir şekilde etki etmektedir. Çocuklar bu dönemde gecikmeli bir gelişim gösterip okullara gelmeye başladılar." diye konuştu.
"CEP TELEFONU EBEVEYNLERİN KONTROLÜNDE KULLANILMALIDIR"
2-3 yaş arasındaki çocukların bile günde 3-4 saat dijital ekran bağımlılığının beraberinde zeka seviyelerinin, bedensel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesine neden olduğunu anlatan Aydın, "12 yaş altındaki çocuklara hiçbir şekilde cep telefonu kullanılmasını önermiyoruz. Şayet kullanılacaksa dahi ebeveynlerin kontrolünde, belirli bir süre zarfında kullanılmasını önermekteyiz. Yine yapılan araştırmalarda Türkiye'de yaşayan çocukların günde 7 ila 11 saat arasında cep telefonuyla vakit geçirdikleri belirtilmektedir." ifadelerini kullandı.
"SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI ÇOCUKLARIN AHLAKİ DÜZEYİNİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR"
Özellikle toplumsal ahlakın yozlaşmasında cep telefonunun ciddi etkisinin olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti: "Anne ve babalar cep telefondaki uygulamaları basit veya masum bir uygulama gibi görmektedir. Sosyal medya uygulamaları çocukların ahlaki düzeyini olumsuz etkilemektedir. Önümüzde LGS ve YKS sınavı var. Bu süreç içerisinde çocukların cep telefonuyla sürelerinin artması beraberinde sınavlardaki başarısızlıkla doğru orantılıdır. Çocuklar dijital ekranla ne kadar az vakit geçirirlerse o kadar fazla derslerine vakit ayırabilirler. Ebeveynlerin öncelikle dijital ekran kısıtlamasına gitmeleri gerekir. Ailelere tavsiyemiz, öncelikle kendilerinin bundan beri kalmaları ve daha sonra çocuklarına söylemeleridir."
Haftanın Öne Çıkanları

83 MUHTAR NETLEŞTİ

2024-04-16 17:11 - GÜNDEM

5 DOKTOR DOÇENT OLDU

2024-04-12 16:04 - SAĞLIK

BATMANLI VEKİL NİŞANLANDI

2024-04-15 12:50 - GÜNDEM

GÜNEŞTEKİN'DEN, SERT TEPKİ

2024-04-12 23:37 - GÜNDEM

SASON’UN İLK KADIN MUHTARI

2024-04-16 14:31 - GÜNDEM

SÜNGER VE KIZILBULUT AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2024-04-15 10:47 - YAŞAM

PSİKİYATRİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2024-04-16 16:02 - SAĞLIK

MHP’DEN MÜDÜR KABA’YA ZİYARET

2024-04-16 13:05 - SİYASET

GERCÜŞ'TE ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI

2024-04-14 14:18 - GÜNDEM

DİZ KİREÇLENMESİNE KARŞI 5 ETKİLİ ÖNERİ!

2024-04-16 13:21 - SAĞLIK

İlgili Haberler

SOSYAL HİZMET MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLENDİRDİ

15:25 - EĞİTİM

GRİ KOÇ’TAN GENÇLERE SINAV TAKTİKLERİ

15:33 - EĞİTİM

YIL BOYU YÜZME EĞİTİMİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

14:59 - EĞİTİM

GENÇLERİ KORUMAK İÇİN EĞİTİMDE BULUŞULDU

14:09 - EĞİTİM

TÜBİTAK VE TEKNOFEST PROJE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

14:06 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

YENİ YÜZYIL PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARSLAN: TEK İDEOLOJİMİZ MİLLET VE EKONOMİ

17:22 - YEREL

KENT İÇİ ULAŞIMDA YENİ DÜZENLEME TAMAMLANDI

17:18 - YEREL

BÖLGE TABİP ODALARI BATMAN’DA BULUŞUYOR

16:32 - YEREL

CEMİL TURAN, BATMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

16:18 - YEREL

3 BİN SPORCU BATMAN’DA YARIŞACAK

15:45 - SPOR