?>

Demir ve Korkmaz : Sorumlu Kayyum yönetimidir

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Eşbaşkan Songül Korkmaz, düzenledikleri basın toplantısında, yaşanan sel felaketini ve alınması gereken tedbirlerin neden alınmadığını eleştirdi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Başkan Demir, meteorolojik uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını, dere ıslahının plansız ve yetersiz yapıldığını ifade etti.
METEOROLOJİNİN UYARILARI DİKKATE ALINMADI
Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, Eşbaşkan Songül Korkmaz, HEDEP Batman İl Eşbaşkanı Seyit Bilal Evren ve önceki dönem DBP İl Eşbaşkanı Burhan Eğlenti basın açıklamasında bulundular. Sel felaketinin önlenebileceğini belirten eşbaşkanlar, geçmiş dönemde önemli konuyla ilgili projeler ürettiklerini belirttiler.  Meteorolojinin sel uyarısını ısrarla yaptığını buna rağmen tedbirlerin alınmadığını iddia eden eşbaşkanlar, kendi dönemlerde bu sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Bu felaket önceden öngörülebilirdi. Meteorolojik uyarılar dikkate alınmadı, gerekli tedbirler alınmadı. Dere ıslah çalışmaları ve teknik analiz yapılmadan, plansız bir şekilde gerçekleştirildi. Kamulaştırma çalışmalarımıza engel olundu ve park alanlarını doldurarak sel birikintilerine neden oldular" şeklinde konuştu.
“25 MAHALLE İÇİN ALT VE ÜST YAPI PLANLAMIŞTIK”
Başkanlar, kayyumun göreve gelmesiyle başlayan süreçte alt yapı çalışmalarının aksatıldığını, planlanan projelerin yarıda bırakıldığını ve kamulaştırma çalışmalarının durdurulduğunu ifade etti. Demir ve Korkmaz, "Batman'ın 25 mahallesinin alt ve üst yapı çalışmalarını planlamıştık. Ancak kayyumun keyfi kararları ve borçlanma yetkisi kullanılarak projeler aksatıldı. Bu felaketin sorumlusu, görevden alınan belediye başkanları değil, kayyum yönetimidir" dedi.
BORÇLANMA YETKİSİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Kamu kaynaklarının şeffaf olmayan projelere harcandığını iddia eden Başkanlar, “Kayyum yönetimi haziran ayında aldığı borçlanma yetkisini, şeffaf olmayan bir şekilde projeleri belirli kişilere dağıtmak için kullandı” dedi. Ayrıca, kamulaştırma çalışmalarının aksatıldığını ve kayyum atanmasından sonra projelerin yarıda bırakıldığını belirten Başkanlar, alt yapı çalışmalarının ihale süreçlerindeki şaibeleri ve kayyumun borçlanma yetkisi kullanarak projeleri yönlendirdiği iddiasında bulundular.  
Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Ekmen, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-23 16:45 - SİYASET

Erdal Kaya, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-24 14:02 - SİYASET

Eğitim-Sen’de yönetim değişikliği

2023-11-27 13:53 - EĞİTİM

Dünyaca ünlü ressamların kılığına girdiler

2023-11-24 15:54 - EĞİTİM

Eğitimci Kırmızıtaş, Beşiri için aday adayı oldu

2023-11-23 16:26 - SİYASET

Beyaz önlüklerini giydiler

2023-11-23 17:20 - EĞİTİM

AK Parti'de temayül yoklaması

2023-11-26 16:24 - SİYASET

Gastronomi Festivali devam ediyor

2023-11-24 16:05 - KÜLTÜR

2024 yılı bütçesi onaylandı

2023-11-23 16:48 - GÜNDEM

'Antifriz' uyarısı: Büyük zarar verebilir

2023-11-26 15:12 - YAŞAM

İlgili Haberler

ECZACILAR SEÇİME GİTTİ

17:05 - GÜNDEM

HATİCE ATALAY'IN AKIBETİ SORULDU

14:23 - GÜNDEM

VATANDAŞLARA SİBER GÜVENLİK BİLGİLENDİRMESİ

14:19 - GÜNDEM

TERÖRLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ADIMI

14:16 - GÜNDEM

BATMAN’DA UÇUŞLAR TIKLIM TIKLIM

13:50 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ARAÇ TARANDI! BİR AİLE YOK OLDU

00:19 - ASAYİŞ

YAŞAR CİĞER: BİR ÖĞRENCİ BİLE OLSA OKUL AÇIK KALACAK

17:09 - RÖPORTAJ

ECZACILAR SEÇİME GİTTİ

17:05 - GÜNDEM

YENİ AKADEMİK YIL BAŞLIYOR

17:03 - EĞİTİM

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBELİ TOHUM DESTEĞİ

14:47 - YEREL