?>

DİKKAT; DEZENFEKSİYONLAR KORONA’YA İYİ GELMİYOR!

Piyasadaki dezenfeksiyon ürünlerinin Covid-19 virüsüne karşı etkisiz olduğu ortaya çıktı.

SAĞLIK - 6 yıl önce

Piyasadaki dezenfeksiyon ürünlerinin Covid-19 virüsüne karşı etkisiz olduğu ortaya çıktı. 44.Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bayhan, 2.Başkan Hasan Karahanlı ve Genel Sekreter Emrullah Işık, oda bünyesindeki laboratuar ile Covid-19 salgınına karşı en iyi dezenfeksiyon ürünlerini imal ettiklerini belirttiler. Piyasadaki mevcut dezenfeksiyon ürünlerini incelediklerinde içindeki muhteviyata göre salgın virüsüne karşı etkisiz olduğunu, içindeki alkol oranının en az %60 olması gerekirken bazılarının %0, %2 en fazla 18 olduğunu belirten oda yöneticileri, kendilerinin ürettikleri dezenfeksiyon ürünlerinin ise Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği %60 normun üzerinde %71 olduğunu ifade ettiler.
BATMAN, TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OLDU
Batman 44.Bölge Eczacı Odası laboratuarı, her türlü ilaç ve sağlık ürününü geliştirecek düzeyde faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 2 laboratuardan birine sahip olduklarını belirten Oda Başkanı Bayhan, burada üretilen dezenfeksiyon ürünlerinin eczacılara ve eczane çalışanlarına ücretsiz dağıtıldığını belirterek “Batman 44. Bölge Eczacı Odasının yaptığı hizmetler Türkiye’de gıpta ile takip ediliyor. Laboratuar hizmetinden, eczanelerimiz için İl Hıfzısıhha Kurulundan çıkardığımız ‘dışarıdan hizmet ve eczanelerde en fazla 3 kişi bulundurulması kararı’na, olası salgın nedeniyle karantina durumunda eczanelerimizin kirası, çalışanların maaşı ve SGK’sı gibi destek paketine yapılan bu hizmetler Türkiye geneli 54 oda içinde en iyi hizmet olarak işaret edilmektedir. Ayrıca TEB yönetim Kurulu üyemiz Emin Beyaz’ın da Batman’ı Türkiye geneli temsil etmesi elimizi güçlendirmektedir” dedi.
HER TÜRLÜ İLACI ÜRETEBİLECEK BİR LABORATUAR
44.Bölge Eczacı Odası laboratuarı hakkında bilgi veren Eczacı Hasan Karahanlı, laboratuar ortamında dezenfeksiyon ürünleri dışında her türlü ilacı üretebilecek imkanlara sahip olduklarını söyledi. Covid-19 salgını öncesi ABD, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinin bitkisel ve kimyasal formülasyonları üzerinde çalıştıklarını, eczacılarla beraber tıbbi-butik ve günlük sabun ürettiklerini belirterek salgın nedeniyle dezenfeksiyon ürünlerine yönelmek zorunda kaldıklarını belirttiler.
Haftanın Öne Çıkanları

İletişim Başkanı Altun, The New York Times'a mektup yazdı

2020-05-07 23:09 - DÜNYA

Hastane projesi ihalesi yapıldı

2020-05-13 01:34 - SAĞLIK

TARİHİ DELDİLER!

2020-05-11 20:18 - KÜLTÜR

BATMAN’DA ‘SOSYALMETRE’ CİHAZI İCAT EDİLDİ

2020-05-13 11:02 - TEKNOLOJİ

BATMAN'DA DÜN VE BUGÜN VEFAT EDENLER...

2020-05-12 14:31 - YEREL

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

2020-05-11 00:23 - GÜNDEM

EVLERDE AMPUL VAR, ELEKTRİK YOK!

2020-05-13 16:47 - YAŞAM

Batman' Rehavete Kapılan İller' Arasında

2020-05-13 12:16 - SAĞLIK

Valilikten önemli karar!

2020-05-08 21:30 - GÜNDEM

40 AİLEYE ÇİĞKÖFTE DAĞITTI

2020-05-11 20:26 - YEREL

İlgili Haberler

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

SAĞLIK EKİPLERİ KADINLAR İÇİN SEFERDE

10:36 - SAĞLIK

160 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

16:42 - SAĞLIK

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL