?>

Dünya Mimarlık Haftası Etkinlikleri Batman'da Başladı

GÜNDEM - 1 yıl önce

Mimarlar Odası Batman Şubesi, 14-19 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Mimarlık Haftası için kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı. Bu yılki tema "Kamusal Alanda Süreklilik, İnovasyon ve Sürdürülebilirlik" olarak belirlendi. Etkinlikler, yerel ve küresel mimarlık kültürünü ön plana çıkarmayı amaçlıyor.
Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Mimar Serhat Sipahioğlu, bu yılki temanın önemine dikkat çekerek, "Kamusal alanda süreklilik, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında yapılan çalışmalar, mimarlık kültürüne büyük katkı sağlayacak," dedi.

Etkinlikler, Mor Kuryakos Manastırı'na düzenlenen teknik bir geziyle başladı. Gezi sırasında Mimar Rabia Demir ve Mizgin Kaya, manastırda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yaptılar ve meslektaşlarına bilgi verdiler.
Gezi sonrası, Prof. Dr. Bilge Işık, "Yerli Teknolojiler ile Çağdaş Kerpiç Evler" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Işık, kerpiç yapıların insan sağlığı açısından uygun olduğunu vurgulayarak, bu yapıların yeniden topluma kazandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, geleneksel yöntemlerle yapılan kerpiçin zaman ve işçilik kaybına yol açtığını ifade etti; modern yöntemlerin bu süreci kısaltabileceğini ekledi.
Prof. Dr. Işık, "Bu toprak doğal ve insan sağlığı için oldukça uygundur. Kerpiç yapılar, kışın soğuk, yazın sıcak olmaktan korur. Bunun inşaat sektörüne kazandırılması gerekiyor," dedi.
Etkinlikler, Prof. Dr. Deniz Dokgöz’ün "Kamusal Mekan Pratiklen Yarışmalar, Uygulamalar" konulu söyleşisi ile devam etti. Dokgöz, mimarlıkta yerin ruhunu anlama ve coğrafi bilgilerin kullanımının önemini vurgulayarak, "Mimarlık eğitimi, ana fikri oluşturmanın temelidir," ifadelerini kullandı.
Dünya Mimarlık Haftası etkinlikleri, mimarlık alanında önemli bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BİR TON ODUN BİR ÇEYREK ALTIN

2024-10-09 13:24 - TEKNOLOJİ

BIOSYS, PROJE ÖDÜLLERİNE ADAY!

2024-10-10 14:18 - TEKNOLOJİ

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI’NDAN SİYER YARIŞMASI DAVETİ

2024-10-11 16:12 - GÜNDEM

ADANA'NIN ÜNLÜ TATLICISI EŞREF USTA, BATMAN’DA İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI

2024-10-13 16:26 - GÜNDEM

BATMAN PETROLCİTY AVM’YE MAHKEME KARARIYLA KAYYIM ATANDI

2024-10-13 18:01 - GÜNDEM

Sağlık-Der İl Başkanı M. Orhan Edis’ten İluh Devlet Hastanesi Açıklaması

2024-10-09 20:25 - GÜNDEM

OMAR IMERİ’DEN HAT-RİCK!

2024-10-14 13:23 - SPOR

Batman'da Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

2024-10-10 20:27 - GÜNDEM

TÜRES’İN 37’NCİ ŞUBESİ BATMAN’DA AÇILDI

2024-10-11 14:45 - YAŞAM

SAADET PARTİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ: YENİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI EYÜPCAN ÇİFTÇİ

2024-10-12 21:34 - SİYASET

İlgili Haberler

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ VE SİS UYARISI

09:53 - GÜNDEM

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ VE KAR UYARISI

09:46 - GÜNDEM

METEOROLOJİ’DEN SOĞUK HAVA UYARISI

10:02 - GÜNDEM

VİMER’DEN BATMAN’DA 216 İŞLEM

13:17 - GÜNDEM

4 İL İÇİN KAR UYARISI

10:23 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

17:05 - YEREL

BATMAN SANAYİSİ BÜYÜYOR, İSTİHDAM ARTIYOR

17:30 - YEREL

ENERJİ VE FİNANSMAN BAŞLIKLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:25 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

17:22 - YEREL

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK