?>

Elektrik'te Kayıp Kaçak Oranı Düşüyor

GÜNDEM - 8 ay önce

Dicle Elektrik, Diyarbakır’da düzenlediği “Kaçak Kullanıma Sıfır Tolerans Çalıştayı”nda, enerji kayıplarını azaltma hedeflerini ve yenilikçi projelerini paylaştı. Şirket, özelleştirme sürecinden bu yana kayıp kaçak oranını yüzde 78’den yüzde 42 seviyelerine düşürdüğünü açıklarken 2025 sonuna kadar bu oranı yüzde 38’in altına çekmeyi hedeflediğini duyurdu. Çalıştayda, yapay zeka destekli teknolojiler ve saha deneyimleriyle kaçak elektrik kullanımına karşı alınan önlemler detaylıca ele alındı.
Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji ilkeleri doğrultusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadele hedefi kapsamında “Kaçak Kullanıma Sıfır Tolerans Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Karadeniz Teknik, Kadir Has, Bingöl, Sivas Cumhuriyet ve Diyarbakır Dicle üniversitelerinden bilim insanlarının katıldığı çalıştayda, yapay zeka destekli ileri teknolojiler ve sahadan edinilen deneyimlerle kaçak elektrik kullanımını önlemeye yönelik yenilikçi çözümler kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
3K BÖLGELERİNDEKİ KAYIP KAÇAK ORANI YÜZDE 16,5
Diyarbakır’da düzenlenen çalıştayda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan, 2013 yılında başlayan özelleştirme sürecinden itibaren kaçak elektrikle mücadelede kaydedilen ilerlemeyi vurgulayarak, kayıp kaçak oranını yüzde 78’ten yüzde 42 seviyelerine indirdiklerini ve 2025 hedeflerinin yüzde 38’in altına inmek olduğunu belirtti. “Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız” enerji olarak açıklanan 3K bölgelerinde bu oranın yüzde 16,5 seviyelerine kadar düştüğünü ifade eden Korhan, yapay zeka destekli analizlerin ve artırılan saha ekiplerinin bu başarılarda kritik bir rol oynadığını dile getirdi.
AR-GE PROJELERİ VE İNOVATİF ÇÖZÜMLER
Çalıştayda, Dicle Elektrik’in kaçak elektrik kullanımına karşı geliştirdiği teknolojik çözümler ve sahadan edindiği deneyimler detaylı şekilde ele alındı. Dile Elektrik Enerji Kayıpları ve OSOS Saha Operasyonları Müdürü Yusuf Berus’un “Kaçak Elektrik Kullanımının Boyutu, Etkileri ve Sahadan Vakalar”, Tarımsal Sulama ve 3M Müdürü Abdullatif Şen’in “Yasal ve Düzenleyici Çerçeve”, Müşteri Hizmetleri ve Tahakkuk Tahsilat Müdürü Mehmet Ayaz’ın “Dağıtım Firmasının Kaçak Elektriği Önleme Stratejileri” sunumları ilgiyle takip edildi. Ayrıca, “Kaçak Elektriğin Önlenmesi İçin Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon” oturumunda İş Zekâsı Müdürü Veysi Veysel Eyyubi sunumuyla çalıştayda yer alırken Ar-Ge Uzmanı Elif Kavuş Demir, kaçak elektrikle mücadele için geliştirilen Ar-Ge projelerini katılımcılarla paylaştı. Çalıştay, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aksöz’ün farklı bölgelerde kaçak kullanımın önlenmesine yönelik uygulamalar ve yapay zeka çözümlerini içeren sunumuyla sona erdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

AİGF GENEL BAŞKANI KURT: EK İŞ DEĞİL TEK İŞİMİZ GAZETECİLİK

2025-01-05 17:39 - RÖPORTAJ

4.576 Kişi Sorgulandı

2025-01-01 13:49 - YEREL

Batman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk

2025-01-05 17:34 - SAĞLIK

TOKİ’DEN BEŞİRİ’YE 120 KONUT

2025-01-01 16:59 - YEREL

BATMAN’DA 2024 YILINDA KAÇ KONUT SATILDI

2025-01-03 17:07 - EKONOMİ

GÖZTEPE FUTBOL OKULU BATMAN’DA AÇILDI

2024-12-30 17:04 - SPOR

"KAYIP ALFABE" SERGİSİ ARTİSTANBUL FESHANE'DE BAŞLIYOR

2025-01-02 15:11 - GÜNDEM

Avustralya'dan Batman'a gelin

2024-12-31 10:52 - MAGAZİN

SMA'lı Elanur yardım bekliyor!

2025-01-02 12:44 - YEREL

Yeni Yılda Balık Fiyatları Değişmedi

2025-01-03 13:59 - EKONOMİ

İlgili Haberler

ZİYARETÇİ ÇOK TABELA YOK!

18:18 - GÜNDEM

BAKAN GÖKTAŞ BATMAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

16:25 - GÜNDEM

POLİS VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

14:24 - GÜNDEM

GERCÜŞ’TE 12 MİLYON TL’LİK AYDINLATMA YATIRIMI

14:10 - GÜNDEM

HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMINA BAŞLANDI

12:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAÇAK SİGARA OPERASYONLARI

17:43 - ASAYİŞ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN VALİZİ HAZIR

17:25 - YEREL

ZİYARETÇİ ÇOK TABELA YOK!

18:18 - GÜNDEM

VALİLİKTEN HOBİ BAHÇESİ AÇIKLAMASI

17:23 - YEREL

BAKAN GÖKTAŞ BATMAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

16:25 - GÜNDEM