?>

EVLERİ HARABEYE DÖNEN YAŞLI ÇİFT ACİL YARDIM BEKLİYOR

Yaklaşık 60 yıllık kerpiç evde yaşayan Batmanlı yaşlı çift, artık çökmeye yüz tutan evleri için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

YAŞAM - 8 ay önce

Batman merkez İluh Mahallesi'nde bulunan tek katlı kerpiç evde yaşayan Kavak ailesi bugünlerde zor günler geçiriyor. Kerpiç evin betonarme sıvaları bir bir dökülüyor. Yardıma ihtiyaç duyan aile yetkililerden ve hayırseverlerden evlerinin onarımı için acil yardım bekliyor.
Yaklaşık 60 yıllık olduğu belirtilen kerpiç evde yaşayan yaşlı çift, evin hem kerpiç hem de eski olmasından dolayı kış aylarında sürekli damlattığını ve bir gün önce oturdukları bir sırada aniden sıvaların dökülmeye başladığını söyledi.
Dökülme esnasında hasbelkader hiç kimsenin yaralanmadığını belirten Kavak ailesi, tamamen çökme tehlikesi geçiren evlerinin yapılması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
Kerpiç evde ölmek istemediklerini kaydeden yaşlı çift, yıkılmaya yüz tutmuş evlerinin onarılmasını ya da bir çözüm bulunmasını istiyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla tedirginliklerinin arttığını ifade eden Kavak ailesi, seslerinin duyulmasını istiyor.

"Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz"
1975 yılından beri bu kerpiç evde oturduklarını ve maddi durumları olmadığı için hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden 72 yaşındaki Halil Kavak, "Evim kerpiç ve üstü topraktır. Kış aylarında üzerimize sürekli su damlıyordu. Kış ayları da yaklaşıyor ve evimizin bir bölümü de dün eşimle otururken birden üzerimize çöktü. O anda bütün ev yıkılacak endişesiyle kendimizi dışarıya zor attık. Evimiz 60 yıllıktır. Kış ayları tam olarak gelmeden yapılmazsa gidecek yerimiz de olmadığı için iki yaşlı olarak perişan olacağız. Tek gelirimiz yaşlılık maaşıdır. Başka da gelirimiz yok. Maddi durumumuz olmadığı için ne evi onarabiliyor ne de başka bir yere gidebiliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverden bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz. Allah şimdiden bize yardım edenlerden razı olsun." ifadelerini kullandı. 

"Ev üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz"

İki yaşlı olarak ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Hadra Kavak, "Batman Valiliğinden, belediyeden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyoruz. İki yaşlı olarak bu evde yaşıyorduk. Ev üzerimize yıkıldığı için korkuyoruz. Maddi durumuz yok. Yaşlılık maaşımızdan başka gelirimiz yok. Herkesten bize destek vermelerini bekliyoruz. Kim bize yardımcı olursa, Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

1 YILDA 1 MİLYON 654 BİN KULLANICI!

2024-10-03 16:10 - GÜNDEM

BİR TON ODUN BİR ÇEYREK ALTIN

2024-10-09 13:24 - TEKNOLOJİ

BIOSYS, PROJE ÖDÜLLERİNE ADAY!

2024-10-10 14:18 - TEKNOLOJİ

ATABEY ÇİÇEK, HAT-TRİCK YAPTI!

2024-10-06 13:31 - SPOR

HASANKEYF IŞIL IŞIL

2024-10-04 16:24 - GÜNDEM

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI 4006-A VE 4006-B ÇAĞRILARI YAYINLANDI!

2024-10-08 15:20 - GÜNDEM

TEKNOFEST'te Batman'ın Yıldızları Parladı

2024-10-08 16:28 - GÜNDEM

YETKİLİLER İNCELEMELERDE BULUNDU

2024-10-09 14:57 - GÜNDEM

BATMAN’DA YATIRIMCILARA TKDK DESTEKLERİ İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR

2024-10-04 14:41 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE TARİHİ KEŞİF: 1600 YILLIK ASKERİ YAPI

2024-10-08 14:34 - GÜNDEM

İlgili Haberler

REKTÖR DEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

14:42 - YAŞAM

YETİMLER VAKFI 160 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

19:25 - YAŞAM

60 YENİ ÇEŞİT TESCİLLENDİ

11:36 - YAŞAM

İHH’DAN 355 YETİME BAYRAMLIK SEVİNCİ

14:46 - YAŞAM

BERECELİ'DEN BATMAN HALKINA SELAM VAR

11:43 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ESKİ MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

22:53 - GÜNDEM

ÇEVRECİLER TEPKİLİ: BU KADARI DA FAZLA

18:08 - GÜNDEM

İHD BATMAN ŞUBESİ 689. HAFTADA KAYIPLARI ANDI

16:29 - GÜNDEM

NASIROĞLU, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK DAĞITTI

16:27 - SİYASET

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SEÇİME GİTTİ

13:47 - GÜNDEM