?>

FİDE SATIŞLARINDA YOĞUN İLGİ

GÜNDEM - 12 ay önce

Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pazar ve tezgâhlardaki yerini aldı. Fide satıcıları geçen seneye göre fiyatların yüksek olmasına rağmen fidelere talebin yoğun olduğunu söyledi.
Batman'da havaların ısınması ile birlikte sebze ve meyve fideleri tezgâhlardaki yerini aldı. En çok satılan domates, salatalık ve biber fidesi olurken, fide satıcıları yaklaşık 20 çeşit fide sattıklarını belirtti.
Köylüler bahçe ve arazilerinde, şehirde yaşayan halk ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılara ekmek üzere sebze ve meyve fidesi satan yerlere yöneldi.

NİSAN AYINDA ÇEŞİTLER GELİYOR

Fide satışlarına bir aydır başladıklarını ve ay sonuna kadar süreceğini belirten fide satıcısı İsmail Toğluk, "Her yıl nisan ayında fide çeşitlerimiz geliyor. Çiftçiler, köylüler ve hobi için alanlara satıyoruz. Bu sene fiyatlar biraz yüksek olduğu için satışlarımız azaldı. Satamadığımız fideler kuruyunca çöpe gidiyor ve bu da bize zarar oluyor. Geçen sene 2-3 lira olan fide fiyatları bu sene 6-7 liraya çıktı. Bizlerde domates, salatalık, biber, patlıcan, karpuz, kavun ve sebze çeşitlerinin tüm fideleri var. Satışlarımız halen devam ediyor av mayıs ayının sonlarına kadar devam edecektir. Bizden bir fide alan da 5 bin tane alan da var." diye konuştu.

FİYATLARI BİRAZ YÜKSEK

Yükselen fiyatlara rağmen fide satışlarının iyi olduğunu ifade eden bir diğer fide satıcısı İbrahim Uğurtay, "Burada salatalık, patlıcan, biber çeşitleri, domates, karpuz ve kavun fidelerini satıyoruz. Bizde 20 çeşit fide vardır. Ramazan ayından beri fide satışlara başladık ve neredeyse 2-3 ay böyle devam ediyor. Bu sene fide satışlarından memnunuz. Fide fiyatları biraz yüksek olsa da yine millet alıyor. Genelde tarlası ve bahçesi olanlar fide alıyor. Hatta bazıları evlerinin balkonlarındaki saksılara ekmek içinde çok alanlar var. Fidelerin satışları ve ekim ay sonuna kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

TAZİYE EVLERİNDE YENİ DÜZENLEME

2024-04-30 14:29 - GÜNDEM

ŞİMŞEK'TEN İDDİALARA YANIT

2024-04-30 14:57 - EKONOMİ

HASANKEYF BELEDİYE BAŞKANI İLE SÖYLEŞİ

2024-05-02 16:42 - RÖPORTAJ

AKILLI ÇÖP KUTUSU

2024-05-01 14:50 - TEKNOLOJİ

ÜÇÜNCÜ BİLİŞİM FESTİVALİ BAŞLIYOR

2024-04-30 15:21 - TEKNOLOJİ

BİLİŞİM FESTİVALİ BAŞLADI

2024-05-02 16:32 - TEKNOLOJİ

BİNLERCE İŞÇİ BATMAN’DAYDI

2024-05-01 15:23 - GÜNDEM

NASIROĞLU: BATMAN, DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ

2024-05-02 16:09 - GÜNDEM

'ESNAFIN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLIYORUZ'

2024-04-30 16:02 - RÖPORTAJ

İŞEME DELİĞİNE İKİ AŞAMALI OPERASYON

2024-04-30 14:33 - SAĞLIK

İlgili Haberler

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

BATMAN'IN TARIM SESİ ANKARA'DA DUYULDU

12:00 - GÜNDEM

AYDIN GÜLMEZ'DEN SARIYER TARAFTARINA SERT TEPKİ;

14:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

RAMANLI: ÇİRKİN EYLEM YANLARINA KÂR KALMAMALI

10:42 - SPOR

BATMAN'DA SALATALIK HASADI SEZONU AÇILDI

10:32 - YEREL

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

BATMANLI HAKEM TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA GÖREV ALDI

10:08 - SPOR